Gradinita cu program prelungit Nr.6 Deva
Deva, Hunedoara

Prezentare

Grădiniţa este plasată în apropierea unor importante instituţii de stat şi locale din municipiul Deva: Prefectura Judeţului Hunedoara, Consiliul Judeţean Hunedoara, Biblioteca Judeţeană "Ovid Densuşeanu", Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva, Direcţia de Finanţe Publice Deva, pe o stradă cu case în apropierea parcului Cetăţii. Ea însăşi are înfăţişarea unei case, cu curte şi grădină. Dealul Cetăţii străjuie clădirea grădiniţei, iar curtea ei oferă o panoramă de vis asupra acestui monument istoric de o neasemuită importanţă pentru urbe. 

Am putea s-o numim, fără teama de a greşi, "Căsuţa cu poveşti" ori "Căsuţa piticilor" ori "Casa bunicilor"! Oricum i-ai spune numele i se potriveşte, pentru că este caldă şi primitoare şi aici copiii , odată intraţi pe poarta grădiniţei, pătrund în lumea mirifică a copilăriei! Acum, ea este structură a unei alte grădiniţe din localitate, ca urmare a restructurărilor care au avut loc în învăţământ.


Clădirea are o vechime de peste 100 de ani şi de-a lungul timpului a îndeplinit mai multe funcţiuni, dar în ultimii 50 de ani, ea a fost exclusiv destinată funcţionării grădiniţei. Oare câţi copii i-au trecut pragul în toţi aceşti ani? A fost supusă de mai multe ori renovării şi ultima renovare, care a avut loc în vara lui 2005, a îmbunătăţit sistemul de încălzire prin montarea unei centrale termice.

Galerie foto