Grup Scolar Ostrov
Ostrov, Constanta

Prezentare

"Toata viata este scoala." Jhon Amos Comenius

În Grupul Şcolar Ostrov funcţioneaza toate nivelurile de pregătire din învăţământ: preşcolar, primar, gimnazial, liceal, Şcoala de Arte şi Meserii-în Ostrov, Şcoala cu clasele I-VIII Almalău.
Gradiniţa Ostrov reprezintă o structură a Grupului Şcolar, fiind găzduită în clădirea Căminului Cultural din localitate. Învăţământul primar şi gimnazial îşi desfăşoară cursurile în două schimburi într-o clădire construită pe la 1966.Este o clădire cu un etaj si cuprinde şapte săli de clasă, un laborator de fizică-chimie, unul de biologie, unul de informatică, un cabinet de asistentă psihopedagogică, cancelarie, secretariat, bibliotecă, o sală pentru materialele didactice ( istorie si geografie), o sală care adăposteşte arhiva şcolii.
"Ostrov trecut si prezent", A. Gheorghiu, C.P. Isache-Popa, C.C. Vlad, D. Stroie, D. Tapalan, E.Popescu, F.Panache, I.Stoica, M.Uşurelu, M.Ivanov, M.F.Chirea, T.C. Bănică-Poştaru, S. Rădulescu, V.V.Manea, A.Adam, Editura ExPonto,Constanţa,2009

Şcoala din Ostrov a tranversat mai multe etape, fiind între:

1879-1947-Şcoala elementară de cultură generală;

1947-1960-Şcoala normală de educatori si învăţători;

1960-1978-Şcoala cu 10 clase si Liceul Agroindustrial;

1978-1990-Şcoala generală si Liceul Teoretic;

1994-1999-Şcoala generală si Grupul Şcolar Agricol;

1999-2007-Grup Şcolar cu clasele I-XII;

-din 2007- Grup Şcolar Ostrov.

"Ostrov trecut si prezent", A. Gheorghiu, C.P. Isache-Popa, C.C. Vlad, D. Stroie, D. Tapalan, E.Popescu, F.Panache, I.Stoica, M.Uşurelu, M.Ivanov, M.F.Chirea, T.C. Bănică-Poştaru, S. Rădulescu, V.V.Manea, A.Adam, Editura ExPonto,Constanţa,2009

Galerie foto

 Evenimentul a avut binecuvantarea Arhiepiscopului Dr. Teodosie al Tomisului, Ierarh iubitor de colinde si traditii din eparhia pe care o pastoreste cu dragoste si daruire. Profesori coordonatori: Duda Monica, Constantin Flori si Mototol Daniela. 6 Decembrie 2010 Un grup de elevii de la clasele a VII a si a VIII-a A au fost la Manastirea Dervent si au aflat informatii despre istoria manastirii.
Prof. Nicarel Anca
16 Noiembrie 2010 In data de 29 noiembrie 2010 s-au desfasurat vizite  la CNE-PROD si la Muzeul de Istorie Cernavoda.
Elevii au fost placut impresionati de informatiile obtinute.
Profesori: Nicarel Anca, Duda Monica, Chirea Lenuta Organizatori au daruit copiilor daruri. Actiune de caritate "Vine Mos Craciun". Castigatorii concursului. Felicitari! In data de 6 Decembrie 2010 s-a desfasurat activitatea "Balul fulgilor de nea" organizat de elevii clasei a XI-a Stiinte ale naturii sub indrumarea profesorilor Banica Traian si Oprisan Alina. Au participat elevii claselor a VII-a, a VIII-a A si a VIII-a B. Profesorii invitati: Fricosu Ionelia si Isache-Popa Carmen Petronela. Cu ocazia Zilei de 1 Decembrie s-a desfasurat activitatea "Traiasca Romania Mare!". Activitatea a fost coordonata de profesorii Ivanov Mioara si Chivu Daniela. Elevii clasei a XII-a Stiinte ale naturii au organizat o serbare "Miss si Misster Boboc" pentru elevii clasei a IX a Stiinte ale naturii.
Profesor indrumator Nicarel Anca
21 octombrie 2010 Activitatea a avut succes. In data de 18 noiembrie 2010 elevii clasei a VIII-a B au organizat si participat la activitate. In programul serbarii au fost dansuri medievale, concurs de cunoastere cunoastere a culturii, istoriei si a limbii franceze.
Profesor de franceza: Isache-Popa Carmen-Petronela