Scoala Gimnaziala Halmeu
Halmeu, Satu Mare

Prezentare

        Pana in anul 1952, in Halmeu exista invatamant romanesc sub forma unei clase simultane, unde invatau copii de clasele I-IV si care avea sediul in incinta Centrului de plasament din comuna. Mai exista o scoala maghiara, avand sapte clase si care functiona sub patronajul Bisericii reformate. In anul 1954, scoala romaneasca si cea maghiara s-au unit formand o singura institutie. Noua scoala a inceput sa functioneze in cladirea numita "Scoala Rosie" unde, pana atunci, a fost Tribunalul Halmeu. Denumirea scolii de datoreaza peretilor exteriori din caramida.

         In anul 1985 a fost data in folosinta noua cladire a scolii, denumita "Scoala Noua", iar in 2008 corpul B al acesteia. Astazi, scoala Halmeu functioneaza in patru corpuri de cladiri: doua pentru ciclul primar si doua pentru gimnaziu. Cladirile vechi au fost renovate, capatand un aspect modern. Scoala noua cuprinde sali de clasa, un cabinet de informatica, un cabinet Ael si centrul de documentare si informare cu biblioteca. Salile de clasa sunt de asemenea amenajate ca si cabinete de limba romana, matematica, limba maghiara, stiinte socio-umane, biologie, fizica-chimie respectiv limbi straine.  

        Astazi, aici invata aproximativ 700 de elevi in cate trei clase paralele: doua clase de sectia romana si o clasa de sectia maghiara. Elevii provin din comuna Halmeu si satele apartinatoare comunei: Mesteacan, Dabolt, Halmeu Vii, dar si din Tamaseni si Porumbesti. 

Galerie foto

Scoala Alba a fost locul unde au functionat clasele V-VII ale scolii maghiare inainte de 1954. Cladirea a suferit o renovare capitala, care a transformat-o intr-una moderna, cu sali de clasa spatioase si mobilier nou.

Veche de peste o suta de ani, gazduieste clase din ciclul primar. Salile de clasa au fost renovate, astfel incat elevii beneficiaza de conditii foarte bune de invatare. Corpul B a fost dat in folosinta in anul 2008 si gazduieste clase din ciclul gimnazial