Scoala Gimnaziala Nr.2 Campulung
Campulung, Arges

Prezentare

Scoala cu personalitate juridica, avand în structura sa urmatoarele unitati:
Scoala cu clasele I -VIII Nr.4;
Scoala cu clasele I - IV Gradiste;
Scoala cu clasele I - IV Chilii;
Gradinita cu program normal Nr.5;
Gradinita cu program normal Nr.7;
Gradinita cu program normal Nr.9
Situata in zona de sud a municipiului Campulung, scoala mosteneste traditiile scolii care functiona inca din secolul al XVI lea, odata cu ridicarea Bisericii Domnesti de catra Doamna Chiajna si fiul ei Petru cel Tanar. La acea vreme scoala functiona chiar in incinta bisericii, iar cadrele didactice erau chiar preotii.
Din secolul al XIX lea, scoala a functionat in mai multe localuri din partea sudica a orasului si a avut mai multe denumiri: Scoala primara Nr.2 de baieti, Scoala de baieti Nr.2, Scoala generala Nr.2, Scoala generala de 10 ani Nr.2, Scoala cu clasele I-VIII Nr.2.
Scoala primara Nr.2 - prima denumire a scolii- a luat fiinta in 1869, numai cu o singura clasa si un invatator, venit din zona Sibiului, Iosif D. Popescu.In 1870 vine un al doilea cadru didactic, absolvent de Conservator, Ion Ganea.
Primul director al scolii, despre care se aminteste in documente, a fost Dimitrie Scurei, la 1874.
In 1904 era singura scoala din zona, care avea asigurate bune conditii de functionare.
In 1956 Scoala de baieti Nr.2 fuzioneaza cu Scoala de fete Nr.1 si intr-un nou local, aflat pe locul casei lui C.D.Aricescu, ia fiinta Scoala generala Nr.2.
Din 1960 Scoala functioneaza in strada Republicii Nr3,cu opt sali de clasa, cu laboratoare de stiinte naturale,fizica si chimie,cancelarie profesori, cancelarie director, biblioteca cu 5500 volume.
In perioada 1961- 1970, scoala a facut parte din programul experimental al Ministerul Educatiei si Invatamantului, in care la clasele I -IV, specialitatile se predau de catre profesori. Din 1970 s-a revenit la sistemul traditional, cu predare facuta de catre invatatori.
Din 1977 scoala are incalzire centrala, iar din 1980 se adauga un corp nou de cladire unde s-au amenajat cabinete de limba romana, istorie, geografie,limbi straine, atelier de lucru si sala de muzica.
Din 2006 functioneaza un laborator de informatica dotat cu sistem AeL, videoproiector si tabla interactiva.

Galerie foto