Scoala Gimnaziala Ghimpati
Ghimpati, Giurgiu

Prezentare

Localitatea Ghimpati se afla la 39  km. de Municipiul Giurgiu in partea nord-vestica a judetului cu acelasi nume, pe Drumul European  E70 Bucuresti -Alexandria, km. 40. In comuna Ghimpati functioneaza  patru scoli dintre care doua cu personalitate juridica: Scoala cu clasele I-VIII Ghimpati si Scoala cu clasele I-VIII Naipu.

La Scoala cu clasele I-VIII Ghimpati sunt inscrisi in prezent 546 de elevi pentru nivelul prescolar, primar si gimnazial.   


Despre situatia invatamantului in trecutul mai indepartat nu se poate vorbi, intrucat nu se gasesc documente suficiente care sa ateste dezvoltarea lui in localitatea noastra.
La numarul mare de colective scolare: 7 gradinite, 6 scoli - numarul salariatilor in perioada de varf (regim de liceu al Scolii Ghimpati) ajunsese sa depaseasca cifra de 50 (cadre didactice + aparat administrativ de ingrijire, maistri si ingineri de specialitate), total peste 60 de salariati.
Scoala nr.1 din Ghimpati a functionat cu clasele I-XII, inclusiv clasele de profesionala si comasat si avea arondate din punct de vedere al conducerii, mai multe unitati.
S-a simtit nevoia organizarii unui cabinet pedagogic restructurat la conditiile de trecere la invatamantul general obligatoriu de 10 ani, o incapere speciala cu mobilier adecvat si materiale de initiere teoretica, dar si de actiune practica.

Constructia localului nou de scoala cu 10 sali de clasa, 2 laboratoare si anexele sale - sala de sport, atelierul-scoala, baza sportiva din parc, etc, avea in vedere dezvoltarea unui centru scolar puternic, care sa scolarizeze elevi pana la 12 clase.

Galerie foto