Clubul Elevilor Comanesti
Comanesti, Bacau

Prezentare

cine suntem

       

Oraşul Comăneşti şi, implicit Clubul Copiilor, este situat în partea vestică a judeţului Bacău, în Depresiunea Comăneşti  din Carpaţii Orientali, în bazinul mediu al râului Trotuş, zonă cunoscută în mass-

 img_0724_400_01  img_0727_400_01

media ca Valea Muntelui.

       Ne prezentăm în faţa virtualilor noştri cititori ca o instituţie de învăţământ extracurricular, nonformal, ce are ca principale obiective: petrecerea utilă a timpului liber al copiilor, descoperirea, cultivarea şi promovarea talentelor artistice, tehnice şi sportive ale copiilor, educaţia estetică, civică şi tehnică a acestora, realizarea performanţei

img_0736_400  docu0002_400_01

Ceea ce trebuie ştiut este faptul că participarea copiilor la activităţile din Clubul Copiilor Comăneşti este benevolă şi se realizează în funcţie de înclinaţii, preferinţe.

       Activitatea se desfăşoară în cele 7 cercuri existente: Cenaclul literar"Mugurii", Orientare turistică- turism, pictură, muzică vocal-instrumentală (chitara clasică), muzică populară, fizică aplicată şi dans modern, cu 8 - 9 grupe de elevi .

       Clubul Copiilor Comăneşti este bine cunoscut locuitorilor mari şi mici ai oraşului Comăneşti, cadrelor didactice din şcoli (cu care colaborează permanent), reprezentanţlor comunităţii locale şi  organismelor judeţene. Am fost şi suntem în permanenţă prezenţi în viaţa spirituală a comunităţii, dar şi în localiutăţile de pe Valea Muntelui şi chiar şi în municipiul Moineşti, oraşul Dărmăneşti, localităţi de unde vin copii pentru a frecventa cercurile existente. Este dovada că, prin ceea ce facem, ne realizăm menirea.

prof. Leonid IACOB

 


       În anul 1957, printr-o hotărâre a organelor de stat din acea vreme se înfiinţează şi în oraşele mai mici ( care nu erau capitale de regiuni) Case ale Pionierilor. Astfel că localitatea Comăneşti, proaspăt promovată în categoria oraşelor (1952) va beneficia de această hotîrâre şi va deschide porţile unei astfel de unităţi având ca beneificiari copiii din oraş. Era o unitate de învăţământ care avea menirea să se ocupe de organizarea şi petrecerea timpului liber al copiilor de vârstă şcolară, de regulă până în clasa a VII -a.

img_1247_400   img_0092_400 

Unitatea a purtat apoi numele de Casa Pionierilor şi şoimilor Patriei până în anul 1990 când a luat denumirea actuală de Clubul Copiilor Comăneşti .

Galerie foto

activitate la 1 Decembrie sigla cenaclului literar prof. Gheorghe V. Gheorghe, conducător dr cerc ( și directorul instituției) explicând semnele convenționale Elevi de la cercul de Orientare turistică pe traseu clădirea renovată