Colegiul National "Tudor Arghezi" - Targu Carbunesti
Targu Carbunesti, Gorj

Prezentare

Colegiul National "Tudor Arghezi" se afla in orasul Tg.Carbunesti , judetul Gorj.

Colegiul apartine filierei teoretice, profil real si uman cu specializarile matematica-informatica, chimie -biologie,socio-uman si filologie cu clase IX-XII si gimnaziu.

Resursele materiale si umane pun la dispozitia beneficiarilor un cadru optim si eficient pentru desfasurarea tuturor activitatilor didactice si educative.

 

În 1957, în Tg. Cărbuneşti, situat la confluenţa dintre Gilort şi Blahniţă, pe culmea interfluviului ce domină în partea de est, a luat fiinţă liceul teoretic.

La început a funcţionat cu o singură clasă, de real, apoi pe măsură ce solicitările au crescut, au apărut noi clase de profil real şi uman.
Din ziua de 31 ianuarie 1968 prin Decretul Consiliului de Stat, liceul poartă numele marelui poet ce îşi trage originea de pe aceste meleaguri – Tudor Arghezi.
Din 1976 până în 1990, liceul a avut un profil agricol, începând cu 1990 îşi recapătă identitatea de liceu teoretic, iar din 6 noiembrie 2000, prin ordinul M.E.N. nr. 5073, Liceul Teoretic „ Tudor Arghezi” devine Colegiul Naţional „Tudor Arghezi”.
De-a lungul timpului, profesori prestigioşi au ţinut prelegeri şi au format generaţii de elevi din care unii sunt personalităţi marcante în domeniile lor de activitate. 

 

Galerie foto

maria2 maria1 pliant iulia energie alternativa 21 energii alternative2 energie alternativa1