Colegiul Tehnic "Miron Nicolescu"
Bucuresti

Prezentare

 

  Colegiul Tehnic "Miron Nicolescu" este o institutie publica acreditata, destinata elevilor din invatamantul preuniversitar. Cu o traditie de aproape 4 decenii, scoala asigura specializarea in domenii extrem de cautate pe piata actuala: matematica-informatica, proiectare + CAD, mecatronica, intretinere si reparatii, prelucrari mecanice, sudura etc.   

  In cadrul unitatii scolare functioneaza in prezent un important centru de pregatire a maistrilor instuctori. Totodata, este in curs de desfasurare procedura de transformare a Colegiului in filiala a CCD.

 Colegiul dispune de resurse informationale adecvate standardelor in vigoare, permitand elevilor accesul la: un fond de carte de peste 20 000 de volume (belestristica si carti tehnice de specialitate), 3 laboratoare de informatica dotate cu 60 de calculatoare conectate la internet, laboratoare si cabinete de chimie, fizica, desen tehnic, limba si literatura romana, cabinet fonic (in curs de amenajare), video-proiector, multifunctioanale, cabinet medical, centru de consiliere psihopedagogica, teren de sport, ateliere de lucru.

  Scoala propune elevilor interesati si o oferta atractiva de activitati extrascolare (excursii si drumetii, vizite la teatru si muzee, club de sah, competitii sportive etc.)

 


  Unitatea scolara a luat nastere in anul 1971. In decursul anilor s-a dezvoltat constant, astfel ca, in anul 1974 a devenit grup scolar, avand ca forme de invatamant: liceu (zi si seral), scoala profesionala, scoala de maestri si scoala de specializare postliceala, iar incepand din anul 1990 si invatamant theoretic (profil uman si real).

  De-a lungul timpului  unitatea scolara a fost cunoscuta sub urmatoarele denumiri:

  • In perioada 1971 – 1974 – Scoala Profesionala U.M.G.B.
  • In perioada 1974 – 1978 – Liceul de mecanica nr. 5
  • In perioada 1978 – 1984 – Grup Scolar I.M.G.B.
  • In perioada 1984 – 1990 – Liceul Industrial nr. 1
  • In perioada 1990 – 1996 – Grup Scolar Industrial I.M.G.B.
  • In perioada 1996 – 2000 – Grup Scolar Industrial ,,Miron Nicolescu”

    In prezent unitatea scolara este cunoscuta sub denumirea de Colegiul Tehnic ,,Miron Nicolescu’’