Scoala Gimnaziala Cosoba
Cosoba, Giurgiu

Prezentare

Site realizat de D-na Instit. Rotaru Ofelia 

Motto :

Scoala trebuie sa te invete a fi propriul  tau  dascal, cel mai bun si cel mai aspru"


         Documentele istorice atesta existenta comunei COSOBA incepand  cu anul 1457 , atunci cand  domnitorul Vlad Tepes a ajutat pe varul sau Stefan cel Mare sa-l alunge pe Petru Aron de la domnia Moldovei. Lupta s-a dat la  TARGUL DE FOLKS iar ostasii fideli lui Petru Aron au fost adusi si asezati pe malul stang al raului Dambovita, insotiti de sotiile si copiii lor pentru a nu se mai intoarce.

         In timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza, dupa 1864, satul se muta pe malul drept al raului deoarece era mai inalt, boierii  Ghica si Golescu acordand pamant si locuri de casa. Tot de numele celor doi boieri se leaga si promovarea  invatamantului printre localnici. Initial se recrutau copii din familiile instarite si ii pregateau spre a fi utili in activitatile de administratie a mosiilor si a satului.

Odata cu infiintarea invatamantului obligatoriu de 7 clase, incepe si in localitatea noastra  constructia unui nou corp de scoala inaugurat in 1959.

         In anul 2001 debuteaza o lucrare majora de restaurare a corpului scolar si de constructie a altor spatii scolare, concretizate in sali de clasa , biblioteca,  cabinet de informatica si conectarea la internet(finalizat pana in septembrie 2008), grup sanitar modern.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------                            

         Relatia dintre professor si elev este - TREBUIE SA FIE -  aceea dintre pamant si samanta: daca ambele sunt  de calitate deosebita si recolta viitorului va corespunde asteptarilor. Dragostea profesorului pentru copii este ca apa si ca aerul , este ratiunea de a exista. Profesorul il invata pe elev alfabetul de la A la Z, adica de la afectiune, blandete, candoare, elevanta, fantezie, generozitate, ingeniozitate, marinimie, pana  la zborul  spre desavarsire. Profesorul creeaza pentru elevii sai  un climat afectiv de incredere si incurajare, de stimulare si pozitivitate. Putem spune ca profesorul isi asuma rolul Sheherazadei.

Galerie foto