Liceul Tehnologic Virgil Madgearu
Rosiori de Vede, Teleorman

Activităţi

AMENAJAREA COLTULUI VERDE

Obiectivul acţiunii

Echipa verde si coordonatorii au realizat materialele necesare amenajarii coltului verde, constientizand rolul actiunilor eco pe care si le-au propus si pe care le mediatizeaza prin materialele expuse, cat si importanta voluntariatului in comunitate pe care il vor desfasura in vederea asigurarii unui mediu cat mai curat.

Rezultatele acţiunii

- Panoul publicitar al programului
- Stabilirea sloganului echipei :„ Eco pentru un viitor verde”
- Ecusoanele coordonatorilor si „agentilor verzi” din scoala
- Doua panouri de informare asupra problemelor de mediu „ S.O.S. – NATURA, De la orizontul local -pe Glob”, si al celei mai apropiate arii protejate de oras – „Rezervatia naturala Troianu”

Ce am invaţat/sfaturi verzi

- sa lucram in echipa
- necesitatea cunoasterii mediului nostru de viata, incepand cu locul in care traim
- ca fiecare dintre noi are datoria si trebuie sa actioneze pentru a mentine un mediu sanatos, pentru o viata mai buna

 


„Un gest mic, un castig mare”, ecologizarea parcului„Nicolae Balcescu”

Obiectivul acţiunii

Educatia ecologica a elevilor prin: -exersarea unor norme de comportament ecologic; - stimularea voluntariatului prin participarea elevilor la actiunile de curatenie a spatiilor verzi din oras; -sensibilizarea elevilor, parintilor si comunitatii locale cu privire la problemele mediului din oras; -manifestarea unei atitudini responsabile si prietenoase fata de mediul nostru de viata.

Rezultatele acţiunii

- informarea si mediatizarea programului national si a concursului„ Scoli pentru un viitor verde”; - ecologizarea parcului „Nicolae Balcescu” din Rosiorii de Vede, spatiu de recreere pentru cetatenii orasului si pentru calatorii aflati in trecere, data fiind pozitia in apropierea Garii de Nord, statie feroviara pe magistrala Bcuresti- Timisoara si spatiu de joaca pentru copiii din cartier; - colectarea a 15 saci de gunoi.

Ce am invaţat/sfaturi verzi

Prin derularea activitatii elevii au inteles ca: - trebuie sa luam atitudine fata de problemele mediului din oras pentru cresterea calitatii vietii noastre; - un comportament ecologic si civic corect se formeaza prin actiune; - munca in echipa contribuie la dezvoltarea personalitatii fiecaruia si exemplul personal poate fi un mijloc de influenta asupra atitudinii locuitorilor orasului; - „ GESTUL NOSTRU CONTEAZA, VINO ALATURI DE NOI PENTRU UN MEDIU SANATOS!”

 

„Pădurea-comoara verde a Pământului”

Obiectivul acţiunii

Educația ecologică a elevilor prin: - conștientizarea importanței marcării evenimentelor ecologice ( Luna pădurii-15 martie-15 aprilie, Ziua Mondială a Pământului-22 aprilie); - sensibilizarea elevilor, cadrelor didactice, părinților, a comunității locale cu privire la problemele globale ale lumii contemporane, în special asupra rolului și stării pădurilor- la nivel global, regional, național, județean; - stimularea voluntariatului în rândul comunității pentru asigurarea unui mediu de viață cât mai sănătos.

Rezultatele acţiunii

- o activitate demonstrativă convingătoare și emoționantă; - panoul de informare privind situația pădurilor la nivel global și la nivelul unor state; - o prezentare multimedia: „ Ziua

Pământului- prilej de reflecție și acțiune!” - „ Speranța verde”- lista activităților pe care le-au propus participanții spre realizare în perioada actuală, acasă, la școală și în comunitate.

Ce am invaţat/sfaturi verzi

- să lucrăm în echipă, pregătind acțiunea; - să prețuim experiența iubitorilor de natură și să le urmăm exemplul de bune practici, prin întâlnirea cu d-nul inginer Toma Mircea, reprezentantul Ocolului Silvic Roșiorii de Vede - avem un singur „ Pământ” și stă în puterea noastră, gândind și acționând corect, să-l protejăm și să-l lăsăm generațiilor viitoare „ viu și întreg” - pădurile - la nivel global , național, local- sunt o comoară pe care trebuie să o prețuim; - întâi gândul cel bun apoi fapta necesară și vom avea mereu „ casa planetară” - să prețuim pădurile și tot ce ne oferă mediul nostru de viață și să le transmitem și generaților viitoare. „Prețuiește NATURA și VEI TRĂI SĂNĂTOS! PĂMÂNTUL e casa noastră! Implică-te și tu : E timpul!”