Scoala Gimnaziala "Ovid Densusianu" Fagaras
Fagaras, Brasov

Activităţi

Concursul, s-a finalizat cu o expoziție pe tema nonviolenței și a comportamentului prosocial, reprezentand o activitate de follow-up în cadrul proiectului Adaptarea învățării la cerințele Noii Societăți, 2020-RO01-KA101-078738.

 Obiectivul general al proiectului:prevenirea manifestărilor de violenţă în rândul elevilor, prin implicarea în activități artistice și practice (campanii de promovare a nonviolenței).

 Tematica: educaţia pentru armonie și echilibru intern și extern – violenţa în şcoală.

 Grupul-ţintă: elevii din Școala Gimnazială Ovid Densusianu, Făgăraș.

Rezultate concrete: la concurs au participat peste 200 de cadre didactice si elevi din clasele 0-VIIII, fiind premiati 38 de elevi si 8 cadre didactice.

Probele de concurs:

  1. Secțiunea creație plastică :
    1. Portrete: Chipuri și sentimente. Reflexia trăirilor noastre, în care vor fi surprinse diferite emoții (frica, bucuria, teama, rușinea, dezamăgirea, tristețea etc.).
    2. Compoziții: Scene și comportamente. Faptele spun cine suntem, în care vor fi surprinse diferite scene pe tema nonviolenței.

 

Lucrările vor avea format A4 și vor fi realizate într-una din cele trei tehnici, la alegere: pictură, desen sau colaj.

 Pe verso, se vor nota următoarele: titlul lucrării, numele şi prenumele elevului, clasa, numele şi prenumele cadrului didactic îndrumător.

 

  1. Secțiunea materiale de promovare pentru o campanie antiviolență și un comportament prosocial:flyere, pliante, postere elaborte cu mijloace IT

 Pe verso, se vor nota următoarele: titlul lucrării, numele şi prenumele elevului, clasa, şcoala, numele şi prenumele cadrului didactic îndrumător.

 

Metodologia de desfăşurare:

Concursul se desfăşoară în Școala Gimnazială Ovid Densusianu în perioada 14 martie-31 martie 2022.

 

Până la data de 31 martie 2022 coordonatorii de lucrări vor preda coordonatorului de proiect, lucrările realizate și fișa de înscriere.

 Un cadru didactic poate participa cu un număr de maxim 3 lucrări pentru fiecare secţiune a concursului.

 Jurizarea lucrărilor va avea în vedere următoarele criterii:

- respectarea tematicii concursului,

- originalitatea şi acurateţea,

- expresivitatea şi logica în realizarea lucrărilor.

 

Se vor oferi premiile I, II, III şi menţiuni pentru fiecare secțiune de concurs (creații plastice, materiale de promovare pentru campania antiviolenţă și comportament prosocial) și pe cele două niveluri: primar (clasele pregătitoare-IV) şi gimnazial (clasele V-VIII).

Toți participanții vor primi diplome până la încheierea anului școlar.

 Concursul se finalizează cu o expoziţie selectivă a lucrărilor, la Școala Gimnazială Ovid Densusianu, Făgăraș (aprilie 2022).

 

Coordonator proiect:                                                                            

Prof. Înv. primar Păișiu Ariadna     

 Manager proiect:                                                     

Director Prof. Aldea Iuliana