Şcoala Gimnazială "Avram Iancu" Târnăveni
Tarnaveni, Mures

Activităţi extracurriculare

1 DECEMBRIE ZIUA TUTUROR ROMÂNILOR

Sărbătoarea a fost marcată şi în Şcoala Gimnazială Avram Iancu. Elevii clasei a II-a A, îndrumaţi de doamna învăţătoare Chiorean Carmen, au confecţionat afişe cu însemnele României şi le-au postat pe holurile şcolii pentru a ne reaminti semnificaţia acestei zile importante. Toate clasele au marcat evenimentul prin activităţi specifice, care au continuat în curtea şcolii, unde a fost prezentat un scurt program artistic de către corala şcolii condusă de doamna profesoară Andrei Ancuţa, urmat de un cuvânt despre semnificaţia sărbătorii prezentat de doamna profesoară de istorie, consilier educativ Szilagyi Elisabeta. Apogeul a fost atins prin prinderea într-o HORĂ frăţească a elevilor şi a profesorilor lor. În hora mare, s-au alăturat simbolic, pe rând, clase de elevi care au venit pregătite cu steguleţe şi însemne specifice care reprezentau Basarabia, Bucovina şi Transilvania, pentru a ne reaminti tuturor cum cele trei provincii româneşti s-au alăturat României mari. Primii fulgi de zăpadă din acest an au dansat şi ei cu noi. Voioşia tuturor a fost ca şi a strămoşilor noştri de acum 95 de ani.

 

 

 

 

 

 

 

 

CETĂŢEAN ROMÂN-CETĂŢEAN EUROPEAN

În data de 25. 11.2013 elevii claselor  a VII-a A şi C au participat la activitatea ,Cetăţean român-cetăţean european’’, din cadrul "Festivalului  Naţional  al Şanselor Tale", coordonaţi fiind de profesoarele Fodor Daniela, Szilagyi Elisabeta şi Istrate Mihaela.

 


 

 

 

 

 

PROGRAM INTERNAŢIONAL JUNIOR ACHIEVEMENT ROMÂNIA

J.A. România este un program internaţional care implementează în şcoli programe de educaţie economică, antreprenorială, financiară, de orientare profesională. În acest program s-au înscris elevii claselor a VIII-a A şi C coordonaţi de profesoarele Fodor Daniela şi Istrate Mihaela precum şi elevii clasei pregătitoare B respectiv  ai clasei I A coordonaţi de prof. învăţători Ionaş Anamaria şi Suciu Adela Claudia. Obiectivele activităţilor propuse de program sunt dezvoltarea competenţelor esenţiale pentru viaţă şi carieră, învăţarea prin experienţe concrete, studii de caz, conectarea şcolii la mediul economic real şi la experienţe autentice de viaţă şi profesie prin intermediul consultanţilor voluntari.

 



SĂPTĂMÂNA DEDICATĂ ŞCOLII

În săptămâna 11-15 noiembrie 2013, Şcoala Gimnazială ,,Avram Iancu’’ a îmbrăcat haine de sărbătoare tocmai în cinstea şcolii. În acest sens, cadre didactice şi elevi au desfăşurat pe lângă activităţile şcolare, diverse activităţi extraşcolare şi extracurriculare care au fost dedicate evenimentului şi care au avut ca scop dezvoltarea creativităţii elevilor, a spiritului de muncă în echipă şi nu în ultimul rând îmbinarea utilului cu plăcutul.

Dintre activităţile derulate amintim: confecţionarea de pliante cu istoricul şcolii, steguleţe cu simbolul şcolii, broşuri, desene, expoziţii cu produsele muncii elevilor realizate de către elevii ciclului primar.

 

 

 

 

 

 

Elevii claselor a VI-a A,B,C,D, coordonaţi de profesorii lor de limba română, engleză, istorie, matematică, fizică, geografie, s-au implicat în data de 12.11.2013 într-un interesant concurs de cultură generală intitulat ,,Cine ştie câştigă” . Au participat patru echipaje care au răspuns în scris la cele trei întrebări de la fiecare disciplină, iar un juriu alcătuit din cadre didactice a evaluat răspunsurile. Elevii au fost compensaţi la sfârşitul concursului cu diplome.

Concursurile pe diferite teme sunt, momente deosebit de atractive pentru elevi. Acestea oferă posibilitatea să demonstreze practic cunoştinţele pe care le-au acumulat şi mai ales aplicarea acestora în contexte diferite. Prin organizarea unor concursuri se promovează fair play-ul competiţional, talentul, autocunoaşterea, munca de echipă, creativitatea. Însă ce oferă cu adevarat aceste concursuri nu numai câştigătorilor dar tuturor participanţilor este o sursă inepuizabilă de motivaţie care le induce elevilor dorinţa de aprofundare şi perfecţionare într-un anumit domeniu.

 

 

ACTIVITATE DE VOLUNTARIAT

 

Tot în săptămâna dedicată zilei şcolii, în data de 13.11.2013, a avut loc activitatea de voluntariat la care au participat atât elevii cât şi cadrele didactice, care a constat în strângerea şi dăruirea de fructe şi legume proaspete persoanelor defavorizate. Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul Strategiei Naţionale pentru Acţiuni Comunitare. Scopul activităţii a fost sensibilizarea elevilor şi a profesorilor cu privire la situaţia dificilă în care se găsesc copiii afectaţi de lipsa de alimente. Elevii au înţeles mesajul acestei acţiuni şi au fost foarte receptivi, unii dintre ei exprimându-şi dorinţa de a continua desfăşurarea activităţilor de voluntariat.



 

 

 

 

 

 

Apogeul sărbătorii a fost atins vineri, 15 noiembrie prin a VIII-a ediţie a unui spectacol omagial, rezultat al unei munci de echipă a cadrelor didactice implicate şi a a elevilor claselor primare şi gimnaziale. În spectacol s-au derulat momente atractive: recitări, interpretări de cântece, scenete, dansuri, momente vesele, parada costumelor eco, prin care s-a promovat talentul, creativitatea precum şi caracterul educativ al activităţilor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UN MILION DE STELE

 

Elevii şcolii împreună cu profesorii lor, în parteneriat cu Asociaţia Caritas, au aprins în data de 11.10 2013 ,,UN MILION DE STELE’’ în cadrul activităţii de voluntariat de strângere de fonduri pentru persoanele în vârstă şi defavorizate.


 

 

ZIUA EUROPEANĂ A LIMBILOR STRĂINE

În data de 26.09.2013 elevii claselor V- VIII au sărbătorit ZIUA EUROPEANĂ A LIMBILOR STRĂINE printr-o serie de activităţi cum sunt dezbateri, vizionări de filme, prezentări PPT. Elevii au fost coordonaţi de doamnele profesoare Barabaş Monica, Groza Mihaela şi Nistor Viorica.