Gradinita cu program prelungit Nr.2 Simleu Silvaniei
Simleu Silvaniei, Salaj

Prezentare

       "Fericit este copilul care găseşte în fiecare etapă a drumului său pe educatorul capabil să-i insufle treptat forţa şi elanul necesare împlinirii destinului său ca om."

                                                                                    Maurice Debesse

      Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 2 este situată  în cartierul "Gheorghe Lazăr", o zonă cu populaţie relativ tânără.

      Grădiniţa noastră se bucură de un real prestigiu atât pe plan local, cât şi judeţean, datorat profesionalismului cadrelor didactice, calităţii activităţilor desfăşurate cu copiii şi nu în ultimul rând integrării cu succes în activitatea şcolară şi viaţa socială a copiilor care au frecventat unitatea noastră. Acest fapt ne motivează în continuare să desfăşurăm activităţi didactice de înaltă performanţă, să oferim condiţii deosebite copiilor din oraşul nostru, cărora le deschidem poarta cu toată dragostea şi respectul cuvenit.

      Sloganul grădiniţei noastre este:

                            "ÎMPREUNĂ VOM REUŞI !"


          Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 2 din Şimleu este una dintre cele mai vechi instituţii de învăţământ preşcolar din oraşul nostru, fiind înfiinţată în anul 1952. Înainte de a avea destinaţia de grădiniţă, clădirea a fost locuinţă particulară, care de- a lungul anilor a suferit mai multe modificări pentru a fi adaptată activităţilor specifice grădiniţei cu program prelungit. 

        În prezent este o grădiniţă estetică, spaţioasă, cu dotări corespunzătoare desfăşurării unui proces instructiv- educativ de calitate, la standarde naţionale. Este confortabilă şi primitoare, având o curte mare, dotată cu aparate de joacă pentru copii.