Liceul Tehnologic Virgil Madgearu
Rosiori de Vede, Teleorman

Prezentare

SCURT ISTORIC

 

Liceul Economic Administrativ continuă tradiţia învăţământului preuniversitar economic în judeţul nostru.

 

 În 1923 s-a înfiinţat la Roşiorii de Vede Şcoala Elementară de comerţ care a funcţionat într-o clădire pe strada Lt. Bălcescu.

 

 Director al şcolii în 1933 era scriitorul Nanov Fl. Chiru. În 1945 s-a înfiinţat Liceul Comercial care a funcţionat în aceeaşi clădire. Cursurile erau numai pentru băieţi.

Din 1948 în urma reformei învăţământului liceal, a devenit Şcoala medie tehnică de administraţie economică – mixtă. Cursurile aveau durată de 2 ani. În 1952 s-a desfiinţat.

 

 Liceul Economic Administrativ şi-a început activitatea la 1 septembrie 1965 cu elevi transferaţi din clasa a IX a şi a X a de la Liceul Teoretic Anastasescu. În 1968 s-a dat în folosinţă actuala cădire.

 

 BAZA MATERIALĂ

 

 ·         15 săli de clasă

 

·         2 laboratoare (fizică-chimie)

 

·         3 cabinete informatică

 

·         1 cabinet – firme de exerciţiu

 

·         1 laborator alimentaţie publică

 

·         1 bibliotecă cu peste 15000 volume

 

VIZIUNEA ŞI MISIUNEA LICEULUI ECONOMIC

ADMINISTRATIV ROSIORII DE VEDE

 

Viziunea

 Liceul Economic-Administrativ isi propune sa reprezinte un liant intre comunitatea locală, agenţii economici, elevii şi păriniţii acestora, să-şi consolideze statutul de institutie respectata pentru calitatea prestatiei sale, care sa promoveze un invatamant modern, orientat dupa posibilitatile prezentului si spre cerintele viitorului.

Misiunea

 LICEUL ECONOMIC ADMINISTRATIV - ROSIORII DE VEDE isi propune sa puna la dispozitia comunitatii, oportunitati de educatie si instruire de inalta calitate in domeniul serviciilor.

Prin actiuni de mare responsabilitate si de calitate, vom urmari satisfacerea nevoilor de invatare, pentru ca absolventii sa se integreze profesional si sa realizeze activitati performante, compatibile cu cele din U.E.

Prin parcurgerea celor trei niveluri de calificare vom asigura elevilor o dimensiune europeana, o realizare in cariera, sporirea calitatii vietii si prosperitatea economica, a performantei si a spiritului de echipa, a invatarii pe tot parcursul vietii. 

Se va sigura dezvoltarea carierei, cresterea gradului de insertie profesionala si autonomie, promovandu-se principiile egalitatii de sanse, dialogului, realizarii dimensiunii europene pentru formarea cetatenilor activi si responsabili.