Scoala Gimnaziala Ciocile
Ciocile, Braila

Prezentare

• Comuna Ciocile este asezata in partea de Sud-Vest a judetului Braila,la o distanta de 100 km de Municipiul Braila,fiind limitrofa cu judetele Buzau (in Vest) si Ialomita in (Sud-Est)

• Scoala dateaza din anul 1838 si functiona cu Stan Ilie,invatator.Era cel dintai dascal trimis in judet,alaturi de cel din comuna Scortaru.

• Localul de scoala cu patru sali de clasa,a fost construit in anul 1923,cand director al scolii era invatatorul Musat Turtoi.Pentru construirea scolii,locuitorii comunei au donat suma de 715 654,72 lei vechi.

• In 1962 in comuna se construieste cel de-al doilea local de scoala.Fondurile au fost asigurate cu participarea cetatenilor comunei,lucrarea executandu-se in timpul cand functia de director era indeplinita de invatatorul Alexandru Turtoi.

• In anul 2002,localul scolii cu patru Sali de clasa a fost reabilitat complet,printr-un Program al Bancii Mondiale.Odata cu recompartimentarea,restaurarea si modernizarea scolii,s-au realizat si dotari la nivelul invatamantului modern,cu posibilitati de desfasurare a procesului instructiv-educativ in concordanta cu cerintele prezentului.

• Localul de scoala(cu clasele V-VIIII), costruit in 1962 a fost consolidat si reabilitat tot prin Programul cu Banca Mondiala,lucrare finalizata in 2010  Imprejmuirea si pavajul.fiind realizate din fondurile Bugetului local Ciocile.

•  Localul I-IV Chichinetu si localul I-IV Odaieni au fost supuse reparatiei capitale prin fonduri alocate prin H.G.,la scoala Chichinetu realizandu-se lucrari de amenajare interioare si in prezent.

 

VIZIUNEA

   Pornind de la constatarea ca omenirea se afla intr-o perioada de schimbari radicale, consideram ca este momentul sa ne adaptam demersului instructive-educativ incat sa oferim elevilor nostri o educatie adecvata, care sa le permita un start bun in competitia numita viata, o adaptare rapida si eficienta la o societate in continua schimbare, astfel inact viitorul sa nu-i ia prin surprindere.

MISIUNEA

   În acord cu viziunea noastră şi cu principiul că progresul poate fi obţinut numai prin performanţă, ne dorim să oferim elevilor noştri şanse egale de formare şi dezvoltare a personalităţii lor, pregătirea necesară pentru valorificarea intregului lor potenţial astfel încât să obţină performanţa necesară progresului personal. De aceea, prioritar pentru şcoala noastră este asigurarea calităţii serviciilor educaţionale, având în vedere atingerea standardelor de performanţă europene. Ne dorim ca în parteneriat cu comunitatea locală să dezvoltăm un mediu favorabil învăţării, bazat pe valori morale pozitive, în care fiecare elev să beneficieze de şansa dezvoltării sale ca persoană şi personalitate.