Grup Scolar "Vasile Bacalu" Mahmudia
Mahmudia, Tulcea

Proiecte educaţionale

" Pune capac mizeriei din Deltă!" este un proiect lansat  de URSUS alături de  Asociaţia " Salvaţi Dunărea şi Delta - AC" şi ARBDD. Elevii şcolii noastre au fost implicaţi în acţiuni de colectare de deşeuri, alături de angajaţi de la URSUS BREWERIES şi personalităţi  politice şi din mass - media. 900 de voluntari au colectat 5,5 tone de PET -uri din zona Mahmudia - Murighiol, care au fost compactate cu ajutorul unei prese donate de URSUS BREWERIES şi au fost trimise la reciclare.

Proiectul "Micii ecologişti" , finanţat de ADMINISTRAŢIA FONDULUI PENTRU MEDIU, s-a desfăşurat  în 5 şcoli din judeţul Tulcea, printre care şi şcoala noastră. Obiectivul principal a fost: insuflarea valorilor ecologice şi dezvoltareaunui comportament ecologic de protejare a mediului înconjurător pentru elevii participanţi.

Proietul s-a realizat în două etape. Prima etapă a vizat instruirea teoretică a elevilor şi amenajarea spaţiului verde al şcolii, iar a doua etapă s-a desfăşurat într-o locaţie agroturistică din Delta Dunării, unde elevii au avut ocazia să se implice într-o serie de activităţi ecologice antrenante.

"Cine strânge, parte - şi face!" este un proiect lansat de Asociaţia MAI MULT VERDE din Bucureşti, în parteneriat cu Primăria Mahmudia şi şcoala noastră. A avut ca obiective:ecologizarea împrejurimilor localităţii Mahmudia, colectarea şi selectarea deşeurilor, valorificarea deşeurilor selectate şi implicarea comunităţii în acţiuni de ecologizare. Elevii şcolii noastre au participat la acţiuni de ecologizare, alături de cadre didactice şi părinţi, iar deşeurile colectate au fost valorificate, astfel încât şcoala a fost dotată cu 7 calculatoare şi un laptop.

În cadrul proiectului elevii au avut posibilitatea de a confecţiona jucării din materiale reciclabile, au realizat expoziţii de desene tematice, au compus poezii şi cântece cu îndemnuri ecologice, iar finalizarea proiectului a fost sărbătorită printr-o serie de concursuri pe teme ecologice şi un Carnaval Verde, la care elevii au purtat costume realizate din materiale reciclabile.