Scoala Gimnaziala Dan Berindei, Rosiori de Vede
Rosiori de Vede, Teleorman

Proiecte educaţionale

 

PROIECT POCU " Un viitor mai bun prin eforturi comune in Municipiul Rosiorii de Vede"

cod SMIS 2014+102081

Anunt de atribuire

1.03.2018

anunt de atribuire

 

PROIECT POCU " Un viitor mai bun prin eforturi comune in Municipiul Rosiorii de Vede"

cod SMIS 2014+102081

Invitatie de participare la procedura pentru atribuirea contractului servicii de hrana 

7.02 2018

invitatie de participare

 


Girls in ICT 2015. 2016, 2017 

Scurtă descriere:

Sprijinirea fetelor și femeilor tinere din întreaga lume în mișcarea ,,Girls in ICT”, oferindu-le încrederea de a continua studiile și în cariere din domeniul TIC, a fost sursa de inspirație a acestui proiect, început în 2015 și continuat și în 2016 și 2017 . Proiectul își dorește, de asemenea, promovarea egalității de gen. Ziua internațională  ,,Girls in ICT” (23 aprilie) a fost atât o sursă de inspirație pentru acest proiect cât și punctul zero, când proiectul a fost lansat. - http://girlsinict.org/

Scopul proiectului îl reprezintă abilitarea femeilor și fetelor de a alege o carieră în domeniul TIC, promovarea egalității de gen, întâlniri cu oameni noi din diferite țări ale Europei pentru a promova utilizarea TIC în procesul de predare. Proiectul a oferit elevilor și profesorilor posibilitatea de a comunica, prin intermediul instrumentelor puse la dispoziție de platforma eTwinning, a blogurilor, privind diverse subiecte abordate, pentru extinderea orizonturilor noastre bazate pe utilizarea TIC în educație. Activitățile derulate în timpul colaborării au solicitat elevilor cunoștinte de  limba engleză, geografie, istorie, educație plastică, educație muzicală, educație civică, educație tehnologică și TIC.Pe blog-ul proiectului puteți vedea activitatea noastră: https://girlsinictro.wordpress.com/

 

Blogtrotters across Europe - eTwinning project 2012-2013

Scurtă descriere:

Vom crea un blog împreună cu partenerii noștri(sunt din Italia, Turcia, Polonia, România, Norvegia, Marea Britanie ...). Fiecare dintre profesori va fi "administrator" al blogului. Blog-ul este mai ușor de gestionat decât site-ul web și este gratuit si interactiv. Blog-ul poate fi utilizat atât de profesori cât și de studenți în activitatea de colaborare. Subiectul pe blog  trebuie să fie actualizat la fiecare două luni, în funcție de temele specifice propuse de către administratori.

Activități:

Octombrie-Noiembrie: prezentări ale elevilor: cine sunt ei, școala lor și disciplinele studiate, stilul lor de viata ...

Decembrie-ianuarie: o descriere a țării lor și a orașului în care trăiesc (străzi, monumente, istorie, mediu ...)

Februarie-martie: festivități locale, tradiții și sărbători

Aprilie-mai: persoane celebre din lumea culturii locale (artă, muzică, literatură, etc)

Fiecare partener crează și publică apoi postările în funcție de subiectul stabilit pentru acel termen.

Ei vor începe o nouă activitate, prin articole, care pot fi însoțite de clipuri video, fotografii, desene, etc. Studenții adaugă comentarii la principalele articole.

Chiar și vizitatorii și oaspeții pot participa prin comentarea unui articol sau pot sugera subiecte noi.

Limba de comunicare: limba engleză

Instrumente: Blogger, Google Docs, e-mail, fotografii, clipuri video, sunete, scris și alte instrumente multimedia și

Rezultate:

-Participarea elevilor din toate țările implicate să facă schimb de informații despre cultura țării lor și să împărtășească propria opinie cu privire la dimensiunea europeană.

-La sfârșitul anului vom avea un blog cu o colecție interesantă de scrieri, clipuri video, fotografii etc.,  realizate de către studenți ca urmare a cooperării dintre aceștia.

Our Blog:

http://justabotemydreams.blogspot.ro/

 

Let the photos speak for us - eTwinning project 2011-2012

 

Scurtă descriere

Scopul principal al acestui proiect a fost acela de a adăuga ceva nou în procesul de învățare, astfel încât elevii să nu uite ceea ce au învățat, pur și simplu și să se distreze în timp ce învață. Principalele subiecte din proiect au fost orașul lor, casa, familia, prietenii, vacanța, artiști, sportivi, scriitori, eroi din istorie sau literatura, etc . Ei au învățat despre toate acestea cu ajutorul fotografiilor realizate, de cele mai multe ori, chiar de ei și din toate activitățile propuse de profesori, pe întreaga durată a derulării proiectului.

Proiectul a oferit elevilor și profesorilor posibilitatea de a comunica prin intermediul fotografiilor privind diverse subiecte, pentru extinderea orizonturilor noastre bazate pe diferite culturi europene. Activitățile derulate în timpul colaborării au solicitat elevilor cunoștinte de  limba engleză, geografie, istorie, educație plastică, educația muzicală, educație tehnologică și TIC. Pentru a realiza acest proiect a fost o mare interacțiune cu profesorii din alte țări, mai ales în ceea ce privește utilizarea TIC și a facilităților oferite de platforma eTwinning.

Principalul rezultat remarcabil al acestui proiect a fost dezvoltarea interesului pentru artă, limbă și comunicare, istorie, geografie, abilități practice și TIC, atât în rândul elevilor cât și al profesorilor. Elevii au învățat unii de la alții despre prietenie, cultură și tradiție (în fiecare țară există obiceiuri și tradiții diferite, celebrate în diverse moduri). Ei au îmbunătățit simțurile lor imaginative și creative (ei au crezut, au fotografiat și scris, au creat ceva deosebit pentru ei, pentru colegii și profesorii lor). Pentru cadrele didactice participante în acest proiect-din România, Turcia, Polonia, Slovacia, Italia, Bulgaria, Republica Cehă, Spania- beneficiile au fost în relațiile de dezvoltare, schimbul de idei și tehnici de colaborare cu privire la activitățile proiectului.

Există o cantitate mare de dovezi de utilizare a TIC-bloguri, Prezi, TripAdvisor, Dvolver, Slideshare, Powerpoint, Artsteps, Voki, Youtube. Aceste instrumente au fost utilizate și s-a demonstrat interes în rândul membriilor grupurilor participante la acest proiect.Colegii au fost încurajați să încerce noi instrumente, ca urmare se poate vedea modul în care acestea au fost utilizate de către membrii. Pe blog-ul proiectului puteți vedea o parte din activitatea noastră:

http://letthephotosspeakforus.blogspot.com/