Scoala Gimnaziala Nr.1 Costesti
Costesti, Arges

Proiecte educaţionale

 

ECO-ŞCOALĂ: "UN PROGRAM IDEAL PENTRU UN MEDIU MAI BUN"

 

 

Eco-şcoală este un program internaţional care a avut ca punct de plecare ideea implicării elevilor în rezolvarea problemelor locale de mediu. Proiectul urmăreşte ca acest program să contribuie la creşterea gradului de conştientizare a elevilor în privinţa problemelor de mediu şi a elementelor dezvoltării durabile, prin studiu în clasă şi acţiuni concrete în cadrul şcolii şi comunităţii.
Eco-şcoală are ca scop îmbunătăţirea calităţii mediului în şcoală şi în împrejurimile acesteia, iar cei implicaţi în program au posibilitatea afirmării la nivel naţional prin câştigarea unui premiu prestigios: Steagul Verde, dar şi statutul de Eco-scoală. şi, desigur, activităţile specifice programului reprezintă o alternativă ecologică, instructivă şi interesantă de petrecere a timpului liber.

Programul este coordonat de profesorii: Popescu Mariana şi Mirică Vasile.

 

 

 

INVESTEŞTE ÎN OAMENI!

FONDUL SOCIAL EUROPEAN

Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Axa prioritară 2 "Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii"

Domeniul major de intervenţie 2.2 "Prevenirea şi combaterea părăsirii timpurii a şcolii"

Titlul proiectului:

"Fii prezent şi activ în şcoala porţilor deschise care te pregăteşte pentru o participare viitoare pe o piaţă a muncii modernă,flexibilă şi incluzivă!"

Obiectivul proiectului îl constituie prevenirea şi combaterea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii în rândul elevilor cu vârste între 9-17 ani din comunităţi dezavantajate prin implementarea de alternative educaţionale pentru şcolari şi părinţii acestora şi asigurarea de oportunităţi sporite pentru participarea viitoare pe o piţă a muncii modernă, flexibilă şi incluzivă.

Grupul ţintă: 180 de elevi din 6 școli (Școala cu clasele I-VIII Slobozia, Școala cu clasele I-VIII Izvoru, Școala cu clasele I-VIII Vulpești, Școala cu clasele I-VIII Costești-partener principal, Liceul Teoretic Costești, Grup Școlar Agricol Costești, toate din județul Argeș)cu performanţe şcolare scăzute, supuşi riscului de părăsire timpurie a şcolii, provenind din comunităţi dezavantajate cu situaţie materială precară, romi,etc.

Prin derularea activităţilor proiectului elevii beneficiază de: sprijin diferenţiat în recuperare şcolară la limba şi literatura românăî, matematică, achiziţionarea de competenţe TIC, limbă străină, consiliere şi dezvoltare personală (elevi şi părinţi),ajutor material - subvenţii (48 lei/lună + rechizite), modalităţi variate de petrecere a timpului liber, excursii tematice.

Programul este coordonat de director prof. Cârstea Gheorghe şi prof. Mateescu Maria în calitate de manager proiect, printre colaboratori numărându-se profesorii: Mirică Vasile, Pătraşcu Mihaela, Coman Magdalena, Vasilescu Sofia(director Clubul Elevilor), psiholog Toma Cristina şi înv. Keil Mihaela(toți din Școala cu clasele I-VIII Costești), precum și alte cadre didactice de la celelalte școli cuprinse în program.

 

PROGRAME DE PARTENERIATE CU: Şc. cu clasele I-VIII "Mihai Eminescu" din Sibiu, Şcoala Specială din Costeşti, Liceul Agricol Costeşti, Liceul Teoretic Costeşti, Primăria Costeşti, Poliţia Costeşti, Clubul Elevilor din Costeşti şi Piteşti, etc.