Gradinita cu program prelungit Nr.3 Petrosani
Petrosani, Hunedoara

Regulament

Organizarea activităţii la nivelul grădiniţei

ART. 8 – Instituţiile de învăţământ preşcolar se organizează şi funcţionează în conformitate cu prevederile Legii învăţământului nr. 84/1995, cu completările ulterioare.

ART. 9 – Învăţământul preşcolar se organizează în grădiniţe de copii şi cuprinde preşcolari cu vârste între 3 şi 6/7 ani. Grădiniţele de copii sunt înfiinţate de Inspectoratele Şcolare Judeţene. Desfiinţarea grădiniţelor de copii se face de către Inspectoratele şcolare.

ART. 10 – Planul de cuprindere a copiilor în unităţile preşcolare de stat se stabileşte de către Inspectoratele şcolare judeţene şi se aprobă de Ministerul Educaţiei.

ART. 11 – Învăţământul preşcolar se organizează, de regulă, pe grupe constituite după criteriul de vârsta al copiilor sau după nivelul de dezvoltare globală al acestora.

ART. 12 – Formele de organizare în învăţământul preşcolar şi structura după care acestea funcţionează sunt: • grădiniţe cu program normal (5 ore pe zi);

• grădiniţe cu program prelungit (10 ore pe zi), care asigura educaţia şi pregătirea corespunzătoare a copiilor pentru şcoală şi viaţa socială, precum si protecţia socială a acestora (hrană, supraveghere şi odihnă).

* alte forme de organizare.

ART. 13 – Grupa de preşcolari se constituie şi cuprinde, în medie, 15 copii, dar nu mai puţin de 10 şi nu mai mult de 25.

ART. 14 – La organizarea grădiniţelor si a grupelor de preşcolari se respectă prevederile în vigoare referitoare la spaţiul aferent sălilor de grupă, la terenurile destinate jocurilor şi activităţilor în aer liber, la mobilierul şi instalaţiile necesare asigurării condiţiilor de funcţionare, igienico-sanitare şi de securitate pentru viata şi sănătatea copiilor.

ART. 15 Grădiniţa cu P.P. Nr.3 se  înscrie cu prioritate copiii din zona aferentă, în vederea realizării planului de şcolarizare, fără discriminare (sex, religie, naţionalitate).

ART. 16 – Înscrierea copiilor în grădiniţă se face, de regulă, în luna aprilie a anului şcolar în curs pentru anul şcolar următor sau, în situaţii deosebite, în timpul anului şcolar, în limita locurilor disponibile. La înscrierea copiilor în grădiniţă nu se percep taxe de înscriere şi este interzisă discriminarea după orice fel de criteriu.

ART. 17 – Pentru asigurarea hranei copiilor aflaţi în grădiniţă părinţii sau susţinătorii legali plătesc o contribuţie stabilită de Consiliul de administraţie al grădiniţei.

ART. 18 – Actele necesare înscrierii copiilor în grădiniţă sunt:

• Cerere de înscriere;

• Adeverinţe de salariat;

• Copie după certificatul de naştere al copilului.

• Fişa medicală, completată potrivit reglementărilor în vigoare;

• Aviz epidemiologic, eliberat potrivit prevederilor legale.

ART. 19 – Datele personale extrase din actele cuprinse în dosarul de înscriere, se consemnează în Registrul de evidenţă a înscrierii copiilor.

ART. 20 – Transferarea copilului de la grădiniţa noastră la altă grădiniţă se face la cererea părinţilor sau a susţinătorilor legali, cu avizul celor două unităţi, în limita locurilor planificate.

ART. 21 – Scoaterea copilului din evidenţa grădiniţei se face în următoarele situaţii:

• în caz de boală infecţioasă cronică, cu avizul medicului;

• în cazul în care copilul absentează două săptămâni consecutiv, fără motivare.

ART. 22 – Pentru menţinerea frecvenţei copiilor, conducerea grădiniţei va lua măsurile necesare care vor fi aduse din timp la cunoştinţa părinţilor şi a cadrelor didactice, direct răspunzătoare de aceasta. La înscrierea copilului, menţiunile prevăzute vor fi aduse la cunoştinţa părinţilor.

ART. 23 - Recalcularea contribuţiei părinţilor pentru hrana care se asigură copiilor, determinată de absenţa copilului din unitate, se face potrivit reglementarilor în vigoare.