Scoala Gimnaziala Nr.2 Roman
Roman, Neamt

Regulament

Procesul instructiv-educativ din scoala noastra se desfasoara in incinta corpului A si B astfel: clasele I-IV in corpul B (noua constructie), iar clasele V-VIII in corpul A, astfel incat orarul este intocmit pentru un singur schimb.

Fiecare clasa de elevi isi desfasoara activitatea in sala repartizata, pastrand in bune conditii mobilierul nou din dotare. Inventarul a fost predat dirigintilor si invatatorilor, iar fiecare parinte si-a luat angajamentul ca in cazul deteriorarii bunurilor sa suporte cheltuielile de reparatii.

Personalul didactic asigura:

- conditii optime de desfasurare a procesului instructiv educativ: elevii nu parasesc salile de clasa in timpul orei, primeste elevul intarziat la ora, toti elevii sunt antrenati in procesul de predare-invatare, si previne infractionalitatea in randul acestora, asigurand siguranta in scoala (clasa, hol, curte).

- supravegheaza elevii in timpul procesului de invatare cat si in timpul activitatilor extracurriculare;

- participa la instruirea didactica continua (consfatuiri, cercuri pedagogice, perfectionarietc.) si la bunul mers al unitatii de invatamant;

- cadrul didactic de serviciu se prezinta la scoala cu cel putin 20 de min. mai devreme, supravegheaza elevii pe timpul pauzelor, verifica aerisirea si starea de curatenie a claselor, aduce la cunostinta organelor competente eventualele evenimente nedorite, pe parcursul zilei.

Elevul de serviciu se prezinta la scoala cu 15 min. inainte de inceperea programului scolar si pleaca la 15 min. dupa terminarea acestuia, asigurand paza bunurilor materiale, nepermitand intrarea in scoala a persoanelor straine.