Şcoala Gimnazială " Viceamiral Ioan Murgescu "
Valu lui Traian, Constanta

Transferuri elevi

Transferul beneficiarilor primari ai educației

Art. 212. – Beneficiarii primari ai educației au dreptul să se transfere de la o clasa la alta, de la o unitate de învățământ la alta, în conformitate cu prevederile prezentului Regulament și ale Regulamentului de organizare și funcționare al unității de învățământ la care se face transferul.

Art. 213. – Transferul beneficiarilor primari ai educației se face cu aprobarea consiliului de administratie al unității de învățământ la care se solicita transferul și cu avizul consiliului de administrație al unității de învățământ de la care se transfera.

Art. 214. –(1) În învațământul  primar și gimnazial, beneficiarii primari ai educației se pot transfera de la o clasa la alta, în aceeași unitate de invățămant sau de la o unitate de învățământ la alta, în limita efectivelor maxime elevi clasa.

(2) În situații excepționale, în care transferul nu se poate face în limita efectivelor maxime de elevi la clasa, inspectoratul școlar poate aproba depășirea efectivului maxim, în scopul efectuării transferului.

Art. 215. –(1) Transferurile în care se păstrează forma de învățământ se efectuează, de regula, în perioada intersemestriala sau a vacanței de vara.

(2) Transferurile în care se schimba forma de învățământ se efectueaza în urmatoarele perioade:

a) de la învățământul cu frecvența la cel cu frecvență redusă, în perioada intersemestriala sau a vacanței de vară;

b) de la învățământul cu frecvență redusă la cel cu frecventa, numai în perioada vacanței de vara.

(3) Transferul elevilor în timpul semestrelor se poate efectua, în mod excepțional, cu respectarea prevederilor prezentului regulament, în urmatoarele situații:

a) la schimbarea domiciliului părinților într-o altă localitate, respectiv într-un alt sector al municipiului București;

b) în cazul unei recomandari medicale, eliberata pe baza unei expertize medicale efectuate de direcția de sănătate publică;

c) în alte situații excepționale, cu aprobarea consiliului de administratie al inspectoratului școlar.

Art. 216. –Gemenii, tripleti etc. se pot transfera în clasa celui cu media mai mare sau invers, la cererea parintelui, tutorelui sau susținătorului legal, cu aprobarea directorului unității de învățământ.

Art. 217. –(1) Elevii din învățământul preuniversitar particular sau confesional se pot transfera la unități de învățământ de stat, în condițiile prezentului regulament.

(2) Elevii din învățământul preuniversitar de stat se pot transfera în învățământul particular, cu acordul unității primitoare și în condițiile stabilite de propriul regulament de organizare și funționare.

Art. 218. –(1) Pentru copiii/tinerii cu cerinte educaționale speciale, în functie de evoluția acestora, se pot face propuneri de reorientare dinspre învățământul special/special integrat spre învățământul de masa și invers.

(2) Propunerea de reorientare se face de către cadrul didactic care a lucrat cu copilul în cauza sau de către părinții, tutorii sau susținătorii legali ai copilului și de către consilierul psihopedagog școlar. Decizia de reorientare se ia de către comisia de expertiza din cadrul Centrul Județean de Resurse și Asistența Educațională , cu acordul părintilor, tutorilor sau susținătorilor legali.

Art. 219. –După aprobarea transferului, unitatea de învățământ primitoare este obligată să solicite situația școlara a elevului în termen de 5 zile lucratoare. Unitatea de învățământ de la care se transfera elevul este obligată să trimita la unitatea de învățământ primitoare, situația școlaăa a celui transferat, în termen de 10 zile lucratoare de la primirea solicitării. Până la primirea situației școlare de către unitatea de învățământ la care s-a transferat, elevul transferat participă  la cursuri în calitate de audient.