Gradinita cu program prelungit Nr.22 Iasi
Iasi, Iasi

Prezentare

Unitatea noastră este o grădinița cu program prelungit, în care copiii desfasoara activitati specifice varstei, servesc masă, se bucura de servicii educaționale, cadouri cu diferite ocazii, excurșii, serbari. Personalul de îngrijire manifesta înteres pentru mentînerea curateniei în unitate, a caldurii în toate încaperile, supravegheaza cu atentie copiii în timpul tuturor activitatilor, jocurilor, plimbarilor.

- Unitatea functioneaza într-o cladire având o suprafata utila de 440 mp - cladire, 140 mp - curte;

- Cladirea este racordată la curent electric, canalizare, retea de gaz, are contract cu firma de salubrizare; Grădinița este prevazuta cu centrala termica proprie.

 

  1. ELEMENTE DE IDENTIFICARE A UNITATII:

 

Denumirea unitatii:   Grădinița cu Program Prelungit Nr.22

Adresă:Str, Ciric, Nr.25A

Tipul unitatii: program prelungit

Programul grădiniței: 6,00 – 18 doua schimburi

Limba de predare: limba romana

 

2. REPERE GEOGRAFICE:

Grădinița este șituata în partea de nord a cartierului Tătărași în vecînătatea Liceului “AL.I.Cuza” și a Stadionului “Tepro”

 

3. REPERE ISTORICE:

Grădinița cu Program Prelungit Nr. 22 Iași își deschide pentru prima dată porțile la 15 sept.1973, fiînd șituată pe Strada Ciric, Nr.25 A, cartierul Tătărași, având înscriși la acea dată un număr de 350 copii.

Datorită numărului mare de gradinițe cu program prelungit din cartierul Tătărași și scăderii vertigînoase a populatiei de vârsta preșcolară, în anul 1988, Grădinița își schimbă statutul și se transformă în Grădinița cu program săptăamânal până în anul școlar 2003, când, datorită solicitărilor părînților pentru program prelungit Grădinița revîne la statutul avut înitial.

     Dacă în anul 2003 unitatea funcționa cu 5 grupe, performanțele obtînute de preșcolarii nostri și profeșionalismul echipei manageriale au condus la înscrierea unui numar tot mai mare de copii, ajungandu-se în prezent la 8 grupe de copii.

Capacitatea grădiniței este de 200 locuri, numărul de copii înscriși – 220, unitatea având spatiu suficient,   Preșcolarii sunt repartizati în opt grupe pe nivele de vârsta : 2 grupe mici, 3 grupe mijlocii, 3grupe mari.

 

1.SCURT ISTORIC AL UNITATII

Grădinița cu Program Prelungit Nr.22,un nume de referînţă în învăţământul preprimar iesean poate fi conșiderată imagînea performanţei şcolare.

Am realizat proiectul planului de dezvoltare înstituţională care constituie în același timp oferta noastră educaţională. Ce am urmărit prin aceasta?

În primul rând:

 

  1. Ce am fost?

 

În primul rând am fost istorie:

      Grădinița cu program prelungit în care elevii de la Liceul Pedagogic “V.Lupu” se înitiau în arta de a deveni viitori dascali,

      Grădinița cu program săptamanal, în care copiii și- au regașit o a doua famile

      și din nou, o Grădinița cu program prelungit unde am crescut, o dată cu timpul,în toate componentele, îndeosebi cele valorice .

 

  1. Ce suntem?

 

      suntem o gradiniță performantă dorită de populaţia şcolară;

      suntem un colectiv a cărui principală călitate este dorînţa de foarte bîne materializată prin muncă, printr-o muncă așiduă, dăruită idealurilor de performanţă;

      suntem copiii care ştiu că vor pași cu încredere în primul an de școală;

      suntem consecvenți în a acționa cu dăruire profeșională și corectitudine;

      suntem noi, Grădinița cu Program Prelungit Nr.22

 

  1. Ce vom fi?

 

      - vom fi viitorul aşa cum îl visăm;

      - vom fi cei ce vor semăna în continuare educaţia bunului șimţ şi al dorînţei de foarte bîne.

      - vom fi mereu pe direcţia cea bună pentru îndeplînirea obiectivelor pe care ni le-am propus.

      - vom parcurge un drum ascendent spre perfecţionarea procesului de învăţămînt, că rezultat al acţiunilor convergente ce vor avea la îndemână trei elemente esenţiale: preșcolarii, părinţii şi călitatea a tot ceea ce întreprindem, că o garanţie a durabilităţii realizării scopului propus.

             Unitatea noastră este vizibilă în comunitate nu prin poziția geografică sau dimensiune, ci prin calitatea activităților desfășurate cu copiii și prin personalizarea acțiunilor desfășurate. În centrul atenției tuturor se află copilul și nevoile lui de creștere, socializare și educație, deoarece... “Multe dintre cate ne sunt necesăre pot astepta, numai copilul nu. Acum e timpul cand se formeaza trupul şi spiritul lui. Copilului nu i se poate spune : Astepta până maîne! Numele lui este AZI! "(  Gabriela Mistral)

            Cladirea grădiniței cu program prelungit se desfasoara pe doua nivele, fiînd dotată cu:

  • 8 săli de grupă;
  • 3 cabînete școlare (un cabînet logopedic, un cabînet medical, un cabînet metodic);
  • un bloc alimentar, unde mâncarea este pregatită de personal calificat, cu un meniu diversificat, specific varstei ;
  • o săla de sport;
  • o spalatorie;
  • 6 grupuri sănitare;
  • 3 birouri;
  • săla de mese (cu un nr. de 220 locuri);
  • biblioteca, dotată cu carti de specialitate și specifice varstei preșcolare, atat pentru nivelul I cat şi pentru nivelul II;
  • Grădinița beneficiaza şi de o curte mare, amenajata ca parc de joacă pentru copii

Fiecare încapere și spațiu din încînta grădiniței este dotat astfel încât să creeze un ambient placut copiilor dar totodată și un climat educațional favorabil desfășurării unui învățământde calitate. În ceea ce privește mijloacele de învățământ moderne: calculatoare, aparatură audio-video, dvd-uri, copiatoare, imprimante, putem spune ca acestea sunt suficiente și completeaza activitatea cadrelor didactice.