Gradinita cu program prelungit "Paradisul copiilor" Craiova
Craiova, Dolj

Prezentare

Grădiniţa îşi desfăşura activitatea într-un sediu construit în 1977,  conceput cu scopul de a desfăşura în incintă un proces intructiv-educativ pe nivel preşcolar, având o suprafaţă de 1600 mp2. Proiectul architectural are în vedere crearea unor condiţii deosebite care să inducă copiilor noţiunea de “acasă”, chiar dacă nu sunt împreună cu familia. Terenul destinat spaţiului de joacă este în suprafaţă de 3200 mp2.

În anul 2011  I.S.J. Dolj a eliberat Decizia prin care s-a comunicat că începând cu data de 1 septembrie 2011 unitatea va purta numele de “Paradisul copiilor”.

Certificarea calităţii serviciilor oferite de Grădiniţa cu P.P. „Paradisul copiilor” Craiova este dovedită prin obţinerea acreditării Agenţiei Române pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Preuniversitar  (ARACIP) și a Atestatului privind nivelul calității educației oferite de către unitatea de învățământ (nr. 2580/15.09.2016), valabil 5 ani, pana in anul scolar 2020-2021, inclusiv.

Beneficiind de sprijinul ISJ Dolj,  grădiniţa a reuşit să devină, în timp, un model de bune practici si un spatiu de referinta în educaţia timpurie la nivelul judetului.

Grădinița cu program prelungit "Paradisul copiilor" este situată în zona centrală a Craiovei, pe strada Renașterii, nr. 1. Grădinița dispune de 8 grupe cu program prelungit, unde sunt școlarizați preșcolari cu vârste cuprinse între 3 ani și 6 ani. În cele peste patru decenii de activitate, peste 6000 de copii au trecut pragul şi au trăit bucuria copilăriei, a descoperirii de sine şi a celorlalţi, au dobândit încredere, dragoste de învăţătură şi abilităţi pentru întreaga viaţă.

Unitatea a stabilit relații de colaborare cu diferite instituții și organizații ale comunității locale: Muzeul Olteniei, Teatrul pentru copii și tineret Colibri, Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman,Poliția Municipiului Craiova, centre de asistență socială, instituții de cult religios, școli și grădinițe din județ și din țara.

Cadrele didactice din gradinta "Paradisul copiilor" participa la proiecte europene:

- Programul ERASMUS +   ACTIUNEA KA2 - Come on Kids,The Nature Waits For Us!  Numarul de referinta –2017-1-TR01-KA219-045875_4.

 - Programul ETWINNING: Firefighter and Lifeguard in one person.