Grădiniţa cu program normal Stoicăneşti
Stoicanesti, Olt

Prezentare


    După Legea Învăţămantului din 1948 s-a organizat pentru prima dată la Stoicăneşti învăţămantul preşcolar. Prima educatoare a fost Voicu Ecaterina, urmată de Nuţa Caragea. Grădiniţa s-a organizat, la început, în case particulare, cu chirie plătită de primăria localităţii, pentru o lungă perioadă de timp. Începand din anul 1976, grădiniţa a trecut sub administrarea C.A.P. Stoicăneşti şi s-a mutat în localul nou, în aceeaşi clădire cu dispensarul uman, unde există şi în prezent. 

    Grădiniţa a funcţionat în majoritatea timpului cu orar normal, avand uneori şi orar prelungit, atunci cand în perioada campaniei agricole de vară copiii dormeau după - amiaza în săli special amenajate.

    La început, cu o dotare materială insuficientă, grădiniţa a cunoscut în timp un curs ascendent, fiind în prezent o instituţie autonomă, cu o bază materială şi mijloace didactice bune.

    A debutat cu 1 - 2 posturi ocupate de foste învăţătoare, urmate în timp de cadre didactice - educatoare pregătite special pentru această treaptă a învăţămantului. Printre cadrele care s-au remarcat în munca din grădiniţă, amintim doamnele: Elena Nicolescu, Despina Burtea şi Spătaru Teodora (Duda).

   În prezent, grădiniţa funcţionează cu 5 posturi, respectiv cu 5 grupe de preşcolari, conduse şi instruite de cadre cu pregătire specială şi cu o mare experienţă în învăţămant.