Grup Scolar "Miron Nicolescu" Giurgiu
Giurgiu, Giurgiu

Prezentare

 

Liceul Tehnologic ,,Miron Nicolescu” din Giurgiu este o instituţie publică de învăţământ, care îşi asumă rolul de a pregăti adolescenţi ce aspiră la o carieră în domeniul tehnic, în specializări atractive şi care seraportează permanent la contextul economic şi social în care trăim.

Înfiinţată ca instituţie de învăţământ profesional în anul 1976, apoi transformându-se în Liceul de Chimie, care pregătea forţa de muncă pentru Combinatul Chimic Giurgiu, a luat denumirea actuală în anul 1993, an în care a început şi transformarea liceului din punct de vedere al ofertei educaţionale, apărând specializări noi. Acestea s-au adaptat, an de an, la noile cerinţe ale pieţei muncii, în domenii ca: ,,Tehnică de calcul”, ,,Protecţia mediului”şi ,,Industrie alimentară”.

De-a lungul anilor, au absolvit această instituţie de învăţământ, elevi cu un bogat bagaj de informaţii, elevi care au acumulat cunoştinţe solide, utile, ceea ce a făcut ca aceştia să fie apreciaţi în societate, să devină conducători de instituţii, profesori, ingineri, cadre militare sau muncitori, toţi recunoscuţi şi apreciaţi pentru pregătirea lor profesională.

Datorită unui colectiv calificat de cadre didactice, personal auxiliar şi muncitor, beneficiind de o bază materială de instruire modernă, prin programul PHARE, prin munca şi dăruirea noastră, suntem pregătiţi să fim de folos celor care vor opta pentru şcoala noastră, printr-o educaţie de calitate.

In anul scolar 2011-2012 unitatea scolara a aplicat pentru un Proiect Leonardo da Vinci si astfel un grup de 14 elevi din clasa a X-a, de la domeniul Industrie Alimentara si-au desfasurat stagiul de pregatire practica in Portugalia timp de trei saptamani. Acest lucru a fcaut ca unitatea scolara sa fie mai cunoscuta in judet si in randul elevilor si astfel s-a inregistrat un numar mai mare de elevi care s-au inscris la clasa a Ix-a la profilul Industrie Alimentara.

Ne dorim, pe viitor sa continuam parteneriatul inceput cu Scoala Profesionala din Montijo, Portugalia, pentru a putea pregati viitoare generatii de elevi la standarde europene, conform cerintelor pietei muncii.

Galerie foto

Activitati din timpul stagiului Modalitati de lucru Activitati din timpul stagiului Poze din timpul stagiului ELEVII IN TIMPUL ACTIVITATII GRUPUL IMPREUNA CU TUTORELE JAIRO PEREIRA ACTIUNI DIN TIMPUL MOBILITATII DIN PORTUGALIA ELEVII IN TIMPUL ACTIVITATII GRUPUL IMPREUNA CU TUTORELE JAIRO PEREIRA ACTIUNI DIN TIMPUL MOBILITATII DIN PORTUGALIA Ore de pregatire portugheza Puncte de atractie Vizite in Portugalia Elevii participanti la proiect ATELIER CLADIREA SCOLII