Liceul Tehnologic "Sf. Haralambie" Turnu Magurele
Turnu Magurele, Teleorman

Prezentare

Trecut, prezent si viitor se incheaga sub fruntea batranului liceu "Sf. Haralambie". Aici formam oameni pentru o societate a  viitorului bazata pe pregatirea temeinica din prezent si cu radacini ce-si trag seva din maretia trecutului. ( Ana G.)

  

LICEUL TEHNOLOGIC “SF. HARALAMBIE” TURNU MAGURELE

Scurt istoric

In anul 1925, la Turnu Magurele se InfiinTa „SCOALA SUPERIOARA DE COMERT”  care si-a desfasurat activitatea in primii ani intr-un local Inchiriat.

Incepand cu anul 1936, scoala devine bugetara şi functionează în cladirea din strada Oituz nr. 11, in aceeasi incinta cu Liceul de Baieti „Sfantul Haralambie”. De la aceasta data Scoala Superioara de Comert se transformă în „LICEUL COMERCIAL DE BAIETI”. Asa cum se preciza intr-un document aflat la Arhivele de Stat „Liceul Comercial de Baieti cuprindea 8 clase, dand rezultate frumoase, ieşind promoţii bine pregătite”.

Prin Ordinul Casei Scoalelor nr. 32253/23,Septembrie,1938, Ministerul Educaţiei Nationale aproba intrarea în posesia Liceului Comercial de Baieti din Turnu Magurele, localul din strada Oituz nr. 11.

Odata cu Reforma Invatamantului din anul 1948, Liceul Comercial de Baieti se transforma în Scoala Medie Tehnica de Administratie Economica Mixta (date extrase din Anuarul Liceului Comercial de Baieti, 1925 – 1950). Acesteia i se alatura de la 10,Septembrie,1950, Şcoala Medie Tehnica Agricola, iar din anul 1951 Scoala Medie Tehnica Horticola Mixta.

La 01,Septembrie,1955, Centrul Scolar Agricol se transformă în Grup Scolar Agricol, care funcţiona cu 3 şcoli:

  • SCOALA TEHNICA DE CONTABILITATE AGRICOLA
  • SCOALA PROFESIONALA DE UCENICI HORTICOLI
  • SCOALA PROFESIONALA DE MECANICI AGRICOLI

Structura profilurilor grupului scolar a suferit si alte modificari. Profilurile traditionale ale scolii sunt:

  • SERVICII
  • RESURSE NATURALE SI PROTECŢIA MEDIULUI
  • TEHNIC

Data de 17.09.1999 a marcat primirea numelui de GRUP ŞCOLAR  „SFÂNTUL HARALAMBIE” si in septembrie 2012 numele de:

LICEUL TEHNOLOGIC „SF. HARALAMBIE” TURNU MAGURELE

 

http://www.360cities.net/image/grup-scolar-sfantul-haralambie-oltenia#0.00,0.00,70.0