Grupul Scolar LUNGANI
Lungani, Iasi

Prezentare

PAGINA DE START

Sunteţi pe pagina GRUPULUI ŞCOLAR LUNGANI - pagina realizată de prof. Daniela Rusu

 Grupul Şcolar Lungani are în subordine Şcoala cu clasele I-VIII Goeşti

În şcoala funcţionează următoarele nivele de învăţământ:

4 grupe de gradinita( două în Lungani şi două în Goeşti)

8 clase la invatamantul primar( două rânduri de clase I-IV respectiv Lungani şi Goeşti)

7 clase la invatamantul gimnazial (câte un rând de clase la Lungani şi la Goeşti clasele VII şi VIII în regim de simultan, a V-a şi  VI-a independente)

4 clase liceu tehnologic - profil mecanic; specializarea: tehnician mecanic pentru întreţinere şi reparaţii 

 SCURT ISTORIC!  

       In general, existenta  unei scoli este marcata, in timp, de existenta unei biserici, stiind fiind ca inca de pe vremea marelui povestitor humulestean Ion Creanga, primele scoli au fost infiintate in preajma unor biserici, promotorul fiind preotul satului. Dupa reformele lui Alexandru Ioan Cuza, invatamantul primar a devenit obligatoriu si a inceput sa capete un caracter organizat, omogen. La inceput scoala noastra a functionat in casele unor sateni care inchiriau primariei una sau doua camere, apoi scoala a functionat intr-o anexa a casei parohiale, prin bunavointa satenilor si a preotului. Cu toate aceste conditii vitrege, merita subliniata contributia unui mare dascal, invatatorul Gheorghe Georgescu. Timp de mai multe decenii a educat mai multe generatii, tinand mereu vie faclia cunoasterii. Mai putem arata ca tot pe aceste meleaguri, aflate departe de trepidatia urbana, la poalele codrilor seculari, in linistea ce-ti picura tulburator in suflet, a scris " Apus de soare " marele dramaturg Barbu Stefanescu Delavrancea

        Scoala functioneaza in patru corupuri de cladire, doua in comuna Lungani si doua in satul Goesti, locatie ce a fost arondata scolii Lungani, incepand cu anul scolar 2004-2005. Constructia scolii vechi a inceput in anul 1938 si a fost finalizata patru ani mai tarziu. Ulterior, scoala a fost reparata si a suferit mai multe modificari. Scoala noua din comuna Lngani a fost finalizata in anul 1980, iar cea din Goesti in anul 1965. In prezent ambele scoli se afla intr-un program de modernizare. Scoala noua beneficiaza de instalatie de alimentare cu apa si dotare cu centrala termica si de asemenea de reconstructia salii de sport.

         Scoala Lungani este situata la aproximativ 50 de kilometri de resedinta judetului Iasi. Scoala cuprinde urmatoarele nivele de învăţământ: - prescolar - primar (clasele I - IV) - gimnaziu (clasele V - VIII) - liceu tehnologic, domeniul mecanică, calificarea tehnician pentru întreţinere şi reparaţii. In ciclul primar si in cel gimnazial elevii sunt recrutati din satele Lungani si Goesti, iar la SAM sunt recrutati elevi din toate satele componente ale comunei: Lungani, Goesti, Crucea si Zmeu. Elevii provin din diverse medii sociale, in general cu o situatie materiala slaba si foarte slaba, comuna Lungani fiind declarata una dintre cele mai sarace comune a judetului Iasi. Majoritatea elevilor sunt de etnie romana, doar la SAM inregistrandu-se cativa elevi de etnie rroma, elevi proveniti din satele Crucea si Zmeu, sate in care predomina aceasta nationalitate.

Galerie foto

Suntem o echipa! Copii canta si danseaza! Ecologizare! incondeiatul oualelor! creativitate! Proiectul educational "Natura casa noastra!"