LICEUL TEHNOLOGIC " UDREA BĂLEANU"
Baleni, Dambovita

Prezentare

 

O SCOALĂ PENTRU  VIITORUL COPIILOR NOŞTRI!


"Fiecare copil pe care -l instruim  este un om pe care-l câştigăm!"

 

Formularea scopului/ misiunii şcolii

În abordările contemporane, învăţarea se sprijină pe patru “piloni” aflaţi într-o conexiune directă: “a învăţa să ştii”, “a învăţa să faci”, “a învăţa să lucrezi împreună”, “a învăţa să fii”.

Pentru o învăţare eficientă şi de calitate, şcolile trebuie să-şi reorienteze strategiile şi spre contextul extrem în care ele se află, valorificând potenţialul educaţional al comunităţilor locale.

În acest context, dezvoltarea unui învăţământ tehnic şi profesional competitiv la nivel european, se fundamentează pe achiziţii de competenţe cheie, pe flexibilitate, pe acces deschis, parteneriat, comunitate.

El trebuie să fie orientat în cadrul realităţii aflate în schimbare, cu scopul de “a învăţa să te transformi pe tine însuţi şi să schimbi societatea”.

Misiunea şcolii


Liceul Tehnologic  „Udrea Băleanu” îşi propune să  formeze o personalitate responsabilă, tolerantă, bazată pe o gândire creativă cu posibilităţi de comunicare şi de lucru în echipă, cu o capacitate de dobândire  a competenţelor specifice de adaptabilitate la situaţii diferite, de inserţie profesională, de utilizare a noilor tehnologii în mod adecvat în contextul procesului de integrare europeană. De asemenea şcoala noastră îşi propune să dezvolte un parteneriat cu comunitatea , un mediu favorabil învăţării, bazat pe valori morale, iar fiecare individ să beneficieze de şansa dezvoltării personalităţi sale  ca bun cetăţean.

 

În anul 1830, la apus de vatra străvechiului sat Băleni, a apărut o nouă  aşezare, cătunul ,, Sârbilor” format dintr-o populaţie de origine bulgărească, emigrata din sudul Dunării din cauza prigoanei turceşti.

Teritoriul comunei face parte din Câmpia Înaltă a Târgoviştei şi ocupă o suprafaţă de 54,4 km p ; aşezare determinată de coordonatele geografice: 44049’08’’ latitudine nordică şi 250 39’ 54’’ longitudine estică.

 

Repere istorice

La 13 septembrie 1841 s-a înfiinţat şcoala de băieţi din Băleni – Sârbi, iar la 1 mai 1843 a luat fiinţă şcoala de fete din Băleni – Români.

În perioada 1848 – 1856 şcolile de la Băleni, ca toate şcolile săteşti din Principatele Române au fost închise.

Din 1857 Eforia Şcolilor hotăra redeschiderea acestora.

În anul 1904, şcolile din Băleni au fost unificate dar, cu ridicarea în anul 1906 a noului local de şcoală cu 5 săli de clasă la centrul comunei între cele două sate, şcolile s-au contopit sub denumirea „ Şcoala primară de 4 ani Băleni” . Fiind construit un nou local  căruia în 1969 i s-a mai adăugat un corp.

În 1962 a luat fiinţă Liceul Băleni cu profl real – umanist, o instituţie de prestigiu în zona de sud a judeţului.

În perioada 1977 – 1990 liceul a fost preluat de Ministerul Agriculturii, devenind „Liceul Agroindustrial Băleni”.

Începând cu anul 1990 această instituţie a devenit Liceul Teoretic Băleni, filieră teoretică, profil Ştiinţe ale naturii (chimie – biologie) şi matematică – fizică. De asemenea avea şi o Şcoală profesională cu calificarea : mecanic – agricol şi  Scoala de ucenici cu calificarea confecţioner textile - pielărie

Între 2000 – 2006 filiera a fost tot teoretică cu profil Ştiinţe ale naturii  şi matematică – informatică .

Incepând cu data de  01.09.2006 liceul s-a transformat,  devenind Grupul  Şcolar „Udrea Băleanu” după numele marelui boier Udrea Baleanu  cu următoarele niveluri de învăţământ:

  1. Învăţământ Primar
  2. Învăţământ gimnazial
  3. Învăţământ liceal
  4. Şcoală de Arte şi Meserii

Liceu Filieră teoretică – profil real : specializare:

Matematică – informatică

- Filieră tehnologică –profil tehnic , domeniul industrie textila si pielarie, calificarea designer      vestimentar

- profil tehnic , domeniul mecanic, calificarea       tehnician mecatronist si  calificarea tehnician mecanic pentru întreţinere şi reparaţii

- Învăţământ liceal de zi (cls XII)  prin liceu tehnologic ruta progresiva

– specializarea tehnician mecanic pentru întreţinere şi reparaţii

Şcoala de Arte şi Meserii ( SAM)

Nivel

Domeniul

Specializarea

Nivel I

Mecanica

Industrie textila si pielarie

-         lucrător în mecanică agricolă si forestiera

-         lucrător tricotaje – confecţii

Nivel II

Mecanica

Textile - pielărie

-         mecanic agricol

-         confecţioner produse textile

Nivel III

Tehnic

- tehnician mecanic pentru intretinere si reparatii

 

Populaţia şcolară:

Anual,  şcolarizăm în medie 1380 de elevi, repartizaţi pe următoarele  niveluri educaţionale: primar, gimnazial, liceu tehnologic, şcoală de arte şi meserii,

În anul şcolar 2010– 2011 au fost înscrişi 1380 de elevi repartizaţi în 55 de clase astfel :

Învăţământ  primar – 22 clase / 517 elevi

Învăţământ gimnazial – 17 clase / 442  elevi

Liceufiliera teoretică – 4  clase  cu specializările: matematică informatică / 112 elevi

-         filieră tehnologică – 10 clase: cu 261 de elevi:

1.  tehnician mecatronist – 4 clase cu 98 de elevi

2. tehnician mecanic pentru intretinere si reparatii – 3 clase cu  76 de elevi

3.  tehnician designer vestimentar – 3 clase cu 87 de elevi

-         An de completare – 2 clase calificarile mecanic agricol - 1,5 clase cu 37 de elevi si confectioner produse textile – 0,5 clase cu 11 elevi

( clasa a XI-a C este formata din 13 elevi calificare mecanic agricol si 11 eleve calificare confectioner produse textile)

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerie foto

cccc edc diverse din scoala ziua scolii ziua scolii imagini de la diferite activitati diverse din scoala ziua scolii ziua scolii imagini de la diferite activitati ziua scolii ziua scolii imagini de la diferite activitati imagini de la diferite activitati