Liceul Teologic Baptist Resita
Resita, Caras-Severin

Prezentare

  DEVIZA LICEULUI: "NIHIL SINE DEO" -"NIMIC FĂRĂ DUMNEZEU

       Judeţul Caraş Severin este al doilea din ţară ca număr de credincioşi baptişti la 1.000 de locuitori. O astfel de pondere naşte necesitatea existenţei unui liceu vocaţional cu filieră teologică. Învăţătura baptistă promovează educaţia de excepţie, opunându-se mediocrităţii, ceea ce implică o educaţie teologică nu doar în biserica locală, şi chiar în şcoală, pentru cei care doresc să urmeze un astfel de profil. Ponderea mică a credincioşilor baptisţi în judeţele Mehedinţi, Gorj, Dolj are ca şi consecinţă imposibilitatea organizării unei astfel de instituţii educaţionale, elevii absolvenţi ai ciclului gimnazial putând să opteze pentru un liceu vocaţional teologic în jud. Caraş Severin. O treime din elevii Liceului Baptist Reşiţa provin din aceste judeţe.

       Existenţa Facultăţii de Teologie din cadrul Universităţii Bucureşti şi a Universităţii “Emanuel” Oradea este o altă cauză a existenţei Liceului Teologic Baptist Reşiţa. Contextul actual al societăţii, în care valorile creştine sunt în descendenţă, conservarea acestor valori şi promovarea lor noii generaţii sunt strict necesare pentru o educaţie sănătoasă.

     Din punct de vedere economic jud. Caraş Severin este în descendenţă, o stabilitate chiar economică nu se poate realiza fără promovarea concepţiei creştine despre lume şi viaţă. Liceul Teologic Baptist Reşiţa este singura instituţie de învăţământ de acest gen, dorind a fi un centru de educaţie teologic pentru cele patru judeţe(Caraş Severin, Mehedinţi, Dolj, Gorj) la nivel liceal şi promovatorul educaţiei biblice la nivel gimnazial şi primar.

 

       MISIUNEA Liceului Teologic Baptist Reşiţa este de a promova sintagma "NIMIC FĂRĂ DUMNEZEU"("NIHIL SINE DEO"), de aceea şcoala creştină echipează elevii cu

● Informaţii şi deprinderi academice de bază pentru a trăi o viaţă folositoare şi productivă.

● Valori culturale acumulate în viaţă şi transmise din generaţie în generaţie ca pe o înţelepciune tradiţională.

¨ Relaţie bună cu oamenii şi vecinii.

¨ Ospitalitate. Fericit este acela care poate încălzi mai mulţi la soba lui.

¨ Îngăduinţă. Este mai bine a suferi o nedreptate, decât a face o strâmbătate.

¨ Respect pentru părinţi şi bătrâni. La omul bătran să nu-i muţi cuvântul.

¨ Răbdare. Fii inima răbdătoare, ca pământul sub picioare.

¨ Milostenie (Facerea de bine). Cine dă săracului, împrumută pe Dumnezeu.

● Dragoste şi respect pentru patrie şi pentru conducerea ţării.

● ,,Învăţarea permanentă - factor al dezvoltării personale, factor de progres al

 

     VIZIUNEA

Elevii din şcolile creştine vor asimila:

►Înţelepciune.

                      ►Cunoştinţe.

                                           ►Concepţie biblică cu privire la viaţă.

                                                         ►Viaţă de caracter.

                                                                           ►Principii de conducere prin slujire.

                                                                                           ►Isprăvnicie.

                                                                                                        ►Închinare biblică.

Tineri şi tinere, absolvenţi ai şcolilor creştine vor creşte înspre iubirea de Dumnezeu:

              ●Cu toată inima.

                        ●Cu tot cugetul,

                               ●Cu tot sufletul,

                 Vor creşte în înţelepciune căutând să articuleze o altemativă creştină la situaţia din societate fiind gata să se dăruiască sacrificial, oglindind astfel esenţa şi dragostea Domnului Hristos care trăieşte şi sălăşIuieşte în ei.

 


        

" NU ZIDURI  FAC O ŞCOALĂ CI SPIRITUL CE DOMNEŞTE ÎNTR-ÎNSA "   Regele Ferdinad I    

" SOLA FIDE, SOLA GRATI, SOLA SCRIPTURA "    Martin Luther

              Liceul Teologic Baptist Reşiţa a fost înfiinţat în anul 1995, pe baza Hotărârii de Guvern nr. 521/12.05.1990 şi a protocolului încheiat la 6 iunie 1990 dintre Ministerul Cultelor şi Ministerul Învăţămîntului referitor la organizarea „seminariilor liceale”.

             Liceul Teologic Baptist Reşiţa funcţionează în cadrul Grupului Şcolar Metalurgic Reşiţa până în anul 1998, când primeşte o clădire proprie pe str. Cireşului, nr. 7. Poziţia clădirii nu putea favoriza dezvoltarea şcolii, aflându-se într-un cartier mărginaş.

             În anul 2001 Primăria Municipiului Reşiţa concesionează Liceului Teologic Baptist Reşiţa clădirea de pe Aleea Tineretului, nr. 9, pe o perioadă de 30 ani. Până în prezent în această clădire se desfăşoară întregul proces educaţional al liceului. Nivelurile de învăţământ existente în unitate: primar(4 clase), gimnazial (4 clase), liceal(4 clase). Pentru clasele I-VIII programele de studii sunt cele normale, pentru liceu, filiera vocaţională, profil teologic.

             Forma de învăţământ în unitate este pentru toate nivelurile de zi, şcoala funcţionează într-un schimb. Liceul Teologic Baptist Reşiţa este afiliat la Centrul Şcolar Liceul Teoretic “Diaconovici -Tietz” Reşiţa.

Galerie foto