Liceul Teoretic "Iris" Timisoara
Timisoara, Timis

Prezentare

Scoala noastra este deschisa copiilor intre 3 si 19 ani, pe langa clase de elevi din ciclul primar si gimnazial functioneaza doua grupe de gradinita, a doua grupa a fost infiintata in anul scolar 2004-2005 si cuprinde in premiera copii cu cecitate. Din toamna anului 2005, prin infiintarea a doua clase liceale cu profil uman si real,scoala a devenit Liceul Teoretic Iris.
Copiii beneficiaza de un program de recuperare fizica, educatie vizuala, studierea alfabetului Braille, desfasurat in cabinete speciale si la clasa, servicii de psihodiagnoza, consiliere si orientare, psihomotricitate.

Scoala este un mediu educogen propice activizarii potentialului vizual al elevilor precum si a dezvoltarii armonioase a intregii personalitati.


La 1 septembrie 1962 şi-a deschis porţile, pentru clasele I – IV, şcoala numită iniţial „ŞCOALA SPECIALĂ DE SLAB – VĂZĂTORI”. În 1970 a început construcţia noii clădiri a şcolii, la o adresă nouă, iar în 1973 în strada Cosminului nr. 40 se deschide pentru copiii cu probleme de vedere „ŞCOALA SPECIALĂ DE AMBLIOPI”.

În septembrie 2002 şcoala a fost redenumită ŞCOALA CU CLASELE I – VIII “IRIS”.

Din septembrie 2005 paleta serviciilor educaţionale oferite elevilor s-a completat prin introducerea claselor de liceu, şcoala devenind LICEUL TEORETIC IRIS.

Galerie foto