Liceul Teoretic Valeni
Valeni, Olt

Prezentare

       Liceul Valeni este un  liceu tehnologic. Liceul îşi propune să se ridice permanent la inălţimea aşteptărilor beneficiarilor săi  (elevi, parinţi, comunitatea locală). Întregul corp profesoral este dedicat procesului de învăţămant, scopul nostru fiind acela de a veni în întampinarea tuturor nevoilor educaţionale ale elevilor prin îmbunatăţirea continuă a serviciilor de învăţămant pe care le oferă unitatea noastră şcolară. Scopul instituţiei noastre este acela de a transforma elevul într-un cetăţean responsabil, cu perspective.
     În centrul preocupărilor cadrelor didactice stau elevul şi nevoile acestuia de comunicare, de socializare, de dobandire de noi cunoştinţe şi nu în ultimul rând de formare a competenţelor şi abilitaţilor care să-i ofere posibilitatea de a-şi dezvolta personalitatea în raport cu aptitudinile pe care le are fiecare, pentru a face faţă cu succes provocărilor viitoare.


     Despre inceputurile invatamantului si scolii in localitatea Valeni se mentioneaza pentru prima data in lucrarea lui P. S. Radulian, "Monografia comunei Valeni - 1904", de unde am aflat ca : "Scoala s-a infiintat in comuna Valeni in anul 1877. Instructiunea primara a mers incet de tot... Invatamantul agricol nu se preda copiilor din scoala primara a comunei, nici exemple de activitate si de intewligenta nu li se da in campuri de demonstratie sau in gradina scolii. Nu se afla nici o biblioteca in buna regula pe langa scoala rurala din Valeni... " De-a lungul timpului scoala a functionat in diferite locatii (case boieresti, diferite localuri cu destinatie speciala de scoala sau nu)si in diferite forme. Prima cladire cu destinatie speciala de scoala a fost construita in anul 1927.
       In anul 1977 liceul s-a transformat in scoala cu clasele I-X. Tot in 1977 s-a inceput construirea celui de-ala doilea local de scoala (P+1)care a fost dat in folosinta in anul 1980 cand s-a demolat prima scoala, construita in anul 1927.
In anul 1990 s-a reinfiintat liceul sub denumirea de Liceul Teoretic Valeni. Atat in prima perioada (1962-1977),cat si in cea de-a doua perioada (1990-2002)liceul a avu profil real.
       Incepand cu anul 2002, tot sub denumirea de Liceul Teoretic Valeni, profilul liceului este Resurse naturale si protectia mediului.
       In anul 2001 liceul a cuprins si clase de ucenici(mecanizatori). In 2003-2004 planul de scolarizare a cuprins o clasa liceu(Resurse naturale si protectia mediului)si o clasa SAM(domeniul textile-pielarie).
     In anul scolar 2004-2005 domeniul SAM este Mecanizator-lucrator in mecanica agricola. Incepand cu 2006-2007, domeniul SAM este Industrie alimentara-lucrator in morarit si panificatie.
         Pentru anul scolar 2009-2010, planul de scolarizare cuprinde doar clase de liceu (nu se mai scolarizeaza pe ruta SAM), avand :
PROFIL: RESURSE NATURALE SI PROTECTIA MEDIULUI
DOMENIU: TEHNICIAN AGRONOM-1 CLASA(28 locuri)
DOMENIUL INDUSTRIE ALIMENTARA: 1 CLASA(28 locuri)
Pentru anul 2010-2011 oferta educationala cuprinde aceleasi domenii, dar efectivul de elevi va fi de 30 in fiecare clasa.

Galerie foto