Scoala Gimnaziala Nr.2 Roman
Roman, Neamt

Prezentare

SCOALA CU CLASELE I-VIII NR. 2 ROMAN ,,Costache Negri" Colegiul Tehnic ,,Danubiana" este situata in cartierul lipovenesc, din orasul Roman.
Municipiul Roman este situat in judetul Neamt, in partea de vest a Podisului Moldovei, in portiunea terminala a Culoarului Moldovei si aproximativ la mijlocul Culoarului Siretului. Orasul se intinde pe terasa de confluenta a Moldovei cu Siretul si pe terasele inferioare joase (de lunca) ale acestora. Localitatea a fost un targ vechi atestat documentar in anul 1392. A avut un rol important in aparare (prin cele doua cetati), cultural (Episcopia numita ,,Mitropolia Tarii de jos''), dar si administrativ, fiind resedinta tinutului cu acelasi nume.


Scoala a fost construita in anul 1876. Atunci a functionat ca scoala particulara evreiasca sub directia lui D. Lustgarten,numarandu-se printre cele mai vechi scoli din municipiu.
In anul 2006 a fost dat in folosinta un nou corp de scoala construit prin intermediul programului PHARE ,,Aces la educatie pentru grupuri dezavantajate ,,cu fonduri de la Banca Mondiala prin care s-a asigurat constructia noii cladiri si dotarea cu mobilier, material didactic etc. a noului corp de cladire.
Unitatea de invatamant are in subordine trei unitati de prescolari (Gradinitele cu P. N. nr. 1,3 si 5). Elevii nu beneficiaza de asistenta medicala printr-un cabinet medical propriu scolii, unii dintre cei de etnie rroma neavand nici medic de familie.
Populatia scolara este eterogena, fiind formata din elevi de etnie rroma, lipoveni si romani.

Galerie foto