Scoala Gimnaziala Ceamurlia de Jos
Ceamurlia de Jos, Tulcea

Prezentare

Comuna Ceamurlia de Jos este situată în partea de sud a judeţului Tulcea,pe soseaua Doua Cantoane- Jurilovca, la o distanţă de 65 de km de municipiul Tulcea şi 21 de km de Babadag, cel mai apropiat oraş.
Cele mai vechi urme ale prezenţei umane pe teritoriul comunei datează din epoca neolitică.Teritoriul comunei are un relief de câmpie, uşor vălurit, fiind mărginit la sud de lacul Goloviţa.
Comuna Ceamurlia de Jos este aşezată pe drumul judeţean nr.222 la distanţa de 4 km de drumul naţional Tulcea-Constanţa. Legătura comunei cu celelalte localităţi se realizează cu mijloace de transport rutier zilnic, cât şi pe transport CFR existând gară la 3 km de aşezare.
Şcoala Ceamurlia de Jos cu Scoala de structura Lunca oferă posibilităţi de educatie şi instruire de bună calitate, în toate domeniile vieţii, sprijinind astfel dezvoltarea copilului şi pregătirea lui pentru viaţă.
Şcoala Gimnazială asigură pregătirea elevilor, înarmându-i cu cunoştinţe generale în toate domeniile.
Unitatea noastră şcolară funcţioneaza cu cele trei cicluri de invatamant: înv.preşcolar, primar si gimnazial.
Şcoala dispune de o bază materială care cuprinde 1 laborator de informatică dotat cu 16 calculatoare achiziţionate prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Tulcea, o sală de sport, o bibliotecă cu un număr de 3300 de volume pe care am transformat-o în Centru de Documentare şi Informare.
Anul acesta unitatea noastră şcolară pregăteşte 305 elevi şi preşcolari, cuprinşi în 2 grupe de preşcolari, 6  clase primar, 7 clase ciclul gimnazial, care oferă pregătire-instruire şi educaţie.