Scoala Gimnaziala Izvoarele
Izvoarele, Iasi

Prezentare

 

Declaraţia de misiune

Şcoala Izvoarele este o şcoală de stat, care urmăreşte:

  • Formarea la elevi a deprinderilor de a raţiona în spiritul observaţiilor corecte, a judecăţilor logice, a imaginii creatoare, a gândirii efective.
  • Asigurarea unui act educaţional de performanţă, care să contribuie la formarea unei personalităţi autonome şi creative, la formarea unor copii sănătoşi, creativi, eficienţi, activi, cooperanţi care să se adapteze uşor la regimul muncii şcolare şi la orice situaţie în viaţă.
  • Acumularea de către copii a tehnicilor de munca intelectuală şi practica necesară instruirii şi autoinstruirii pe durata întregii vieţi.
  • Însuşirea cunoştinţelor specifice, a valorilor naţionale şi universale.
  • Educarea copiilor în spiritul respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, al demnităţii umane şi toleranţei, al schimbului liber de opinii.
  • Asigurarea părinţilor că educaţia copiilor lor se face într-un mediu  sigur, într-o formare personală permanentă.

Educaţia corectă a copiilor azi, societatea sănătoasă de mâine.

Şcoala noastră urmăreşte prin educaţia pe care o oferă copiilor să devină iniţiator, susţinător  şi catalizator al comunităţii, continuator al tradiţiilor locale.

Transparenţa  şi colaborarea sunt cele mai importante coordonate care pot da randament în conducerea şi organizarea activităţilor din şcoală.

 

Informaţii despre şcoală

Izvoarele – sat component al actualei comune Răchiteni, jud Iaşi – este situat pe o terasă de luncă a Siretului, sub malul terasei superioare din dreapta Siretului, sub bifurcaţia rutieră Castelul de Apă de pe şoseaua Roman Suceava. Format în 1890, satul se numea Sturza. În anul 1950 numele satului Sturza a fost înlocuit cu I.C. Frimu. În satul I.C. Frimu existau două localuri de şcoală.

Construcţia şcolii s-a făcut cu bani din bugetul local şi din împrumuturi bancare rambursabile, iar contribuţia locuitorilor nu a fost de neglijat: atât prin muncă voluntară cât şi prin contribuţii băneşti.

Până în anul şcolar 1960/1961 în satul I.C. Frimu existau două şcoli cu patru clase.

În anul şcolar 1961/1962 s-a înfiinţat şcoala de 7 clase.

În anul şcolar 1962/1963 Şcoala de 7 ani se transformă în Şcoala de 8 ani.

În acest sat a fost înregistrată o frecvenţă bună. În vremea regimului comunist şcoala şi cadrele didactice aveau sarcini dintre cele mai diverse: alfabetizarea, colectarea de plante medicinale, maculatură, creşterea de viermi de mătase, activităţi la Căminul cultural, activităţi la biblioteca  din comună, munci agricole şi multe alte activităţi.

După Revoluţia din 1989 şi Şcoala Izvoarele a început reforma.

Astăzi avem o şcoală foarte frumoasă, cadre didactice calificate, implicate în diferite proiecte şi parteneriate.

 

Particularităţile şcolii

Procesul de educaţie:

Considerată un factor-cheie în dezvoltarea societăţii, şcoala asigură forţa de muncă calificată pentru toate sectoarele de activitate, favorizează progresul, stimulează curiozitatea intelectuală, capacitatea de adaptare, creativitatea şi inovaţia individului, educaţia este unul dintre instrumentele cele mai puternice de care dispunem pentru a modela viitorul. Soluţia tuturor problemelor este căutată în educaţie şi şcoală

Rezultatele elevilor:

  • Promovabilitate foarte bună
  • Rezultate bune la evaluarea naţională.
  • Rezultate bune la concursurile naţionale.

Relaţiile dintre cadrele didactice şi elevi bazate pe:

  • Respect reciproc
  • Stimulare, încurajare şi valorificare  a calităţilor şi talentelor elevilor

Relaţiile dintre cadrele didactice şi părinţi:

  • Colaborare şi susţinere
  • Parteneri în actul educaţiei
  • Implicare în  activităţile organizate în şcoală

Relaţiile şcolii cu comunitatea şi piaţa muncii:

  • Implicarea autorităţilor locale pentru adecvarea ofertei educaţionale a unităţii.
  • Organizarea unor acţiuni în parteneriat cu instituţii şi organizaţii locale pe teme de: sănătate, cultură, drepturi ale copilului, ecologie, protecţia mediului.

 

Galerie foto

grădiniţa grădiniţa grădiniţa clasa a VII-a clasa a VII-a clasa a VII-a clasa a VII-a clasa a III-a clasa a II-a clasa a II-a alergare în saci Imagini de la prima activitate: alergare în saci, alergare cu oul în lingură, caută mărul în apă. clasa a III-a grupa pregătitoare gimnaziu clasa a II-a clasa a II-a grupa pregătitoare gimnaziu clasa a IV-a grădiniţa clasa a III-a clasa a II-a alergare în saci Imagini de la prima activitate: alergare în saci, alergare cu oul în lingură, caută mărul în apă. spre microbuz zâmbet printre turişti locuri de vis copii fascinaţia apei împreună la Lacul Roşu balansoar amintiri din staţiune admirăm Lacul Roşu