Scoala Gimnaziala Lanurile
Lanurile, Braila

Prezentare

Şcoala noastră este situată în satul Lanurile, comuna Viziru.

La început şcoala a funcţionat într-un local construit din 1895, purtând numele primului ministru de atunci, Petre P.Carp, în semn de recunoştinţă pentru stăruinţa acestuia în constituirea localităţii şi alegerii denumirii de Golăşeii Noi. Pe frontispiciul ei era inscripţionat numele acestui însemnat om de stat, precum şi anul înfiinţării. Se ştie că a suferit o reparaţie capitală în anul 1924 întrucât fusese devastată în timpul Primului Război Mondial de trupele ocupante. Atanase Topor, primul învăţător din Golăşeii Noi, împreună cu preoţii de pe atunci din Viziru (de care Golăşeii Noi depindea bisericeşte şi administrativ) a trebuit să muncească mult pentru înfrăţirea locuitorilor veniţi din diferite locuri, aceştia donând în 1921 suma de 1.045 lei pentru repararea şcolii.

În anul 1922, cei patru învăţători de la şcoala din Golăşei instruiau un număr total de 387 elevi.

În timp această clădire s-a deteriorat astfel încât în 1965 s-a refăcut complet, cele mai vechi săli  de clasă fiind cele două aflate pe o parte şi alta a intrării principale. Cel de-al doilea corp de clădire a fost construit în 1972.

În prezent şcoala dispune de o serie de îmbunătăţiri: încălzire centrală, aducţiune de apă, tâmplărie de aluminiu etc.

Galerie foto

Prin curtea școlii... Prin curtea școlii... Intalnire... Intalnire de dupa-amiaza... Intalnire de dupa-amiaza... Prin scoala... Scoala mea...