Școala Gimnazială Nr. 2 Luncasprie
Luncasprie, Bihor

Prezentare

ȘCOALA GIMNAZIALĂ  NR. 2 LUNCASPRIE,

LICEUL TEHNOLOGIC NR. 1 DOBREȘTI

”Atunci când elevul este pregătit apare învățătorul.”

Lao Tzu

Când vorbim despre Școala Generală din Luncasprie trebuie să menționăm faptul că această construcție este relativ nouă,deoarece până în anul 1982 cursurile s-au desfășurat în școala veche ,spre lac.În urma unei inspecții în anul 1978 s-a constatat că numărul de copii era în continuă creștere,iar școala veche era neîncăpătoare.Acest lucru s-a discutat la nivel de județ,iar în anul 1980 au început lucrările ,cu condiția ca manopera lucrării să fie suportată de localnici.Acest detaliu trebuie specificat deoarece fără ajutorul sătenilor școala nu s-ar fi construit.Peste 2 ani,în anul 1982,noua Școală Generală din Luncasprie mai avea în subordine și Școala cu clasele I-IV Răcaș,care în urmă cu 3 ani s-a desființat datorită numărului mic de copii.

Din anul școlar 2006-2007 ,Școala cu clasele I-X Luncasprie era Structură arondată Liceului Tehnologic Dobrești .Tot în anul 2007 școala a fost reabilitată,astfel cadrele didactice și elevii urmând să-și desfășoare activitatea în condiții mai bune.În prezent Structura cu clasele I-VIII Luncasprie are 150 de elevi din care:nivel gimnazial -57 de elevi,nivel primar-55 de elevi și nivel preșcolar -38 de elevi.Ca structură ,școala are 8 săli de clasă,din care 5 sunt amenajate ca și cabinete (biologie,limba română,limba engleză,matematică și geografie);un laborator de fizică-chimie ;un cabinet de informatică;două săli de grădiniță;bibliotecă și o sală de sport(singura din comună).

Un număr de 15 cadre didactice își desfășoară activitatea la școala noastră,din care 2 profesori au normă completă aici,restul cadrelor didactice având ore la celelate școli din comună.Datorită rezultatelor la examenele naționale și la concursurile școlare putem spune că dascălii Structurii Luncasprie sunt foarte bine pregătiți și intersați de propria perfecționare cât și de progresul elevilor ,unele cadre fiind implicate în proiecte educaționale județene și naționale.

Receptivitatea elevilor la efortul și dăruirea cadrelor didactice poate fi observată din participarea elevilor la diverse concursuri desfășurate la nivel local,județean și național,de la care s-au întors cu premii importante,chiar dacă uneori sârguința acestora a fost răsplătită doar cu diplome.

Ar fi multe de spus despre Structura Luncasprie ,dar avănd în vedere spațiul limitat mai putem aminti că elevii noștri sunt receptivi la nou,implicându-se în toate activitățile propuse de profesori.Dorim ca tot ceea ce am învățat ,ceea ce știm ,ceea ce ne-au povestit înaintașii noștri să transmitem generațiilor viitoare,pentru ca umilele noastre eforturi să fie continuate pe trepte calitative superioare în vederea ridicării prestigiului acestui lăcaș de învățământ dobreștean.

Bucurându-se de privilegiile unei așezări geografice deosebite,Structura Luncasprie rămâne un reper al învățământului dobreștean prin generațiile de elevi care afirmă:”Și eu am învățat aici.”

 

Prof. Turcuș Răzvan

 

Galerie foto

Inimioare pentru mame și bunici! Simboluri ale primăverii...... Simboluri ale primăverii...... Simboluri ale primăverii...... Alt iepuraș.... Alt iepuraș.... Alt iepuraș.... Un iepuraș coconaș .... Un iepuraș coconaș.... Elevii clasei a III-a au realizat mărțișoare  turnate din gips,pe care le-au pictat apoi cu mare drag.