Scoala Gimnaziala Nr.7 "Cpt. Grigore Ignat" Barlad
Barlad, Vaslui

Prezentare

ISTORIC

 

              Şcoala cu clasele I – VIII Nr. 7 “Cpt. Grigore Ignat” Bârlad  şi-a început activitatea încă din anul 1955, funcţionând într-o locuinţă particulară pe strada Ion Roată nr. 2 sub denumirea de  “Şcoala de 4 ani Mixtă Nr. 2”, nume pe care îl păstrează până în anul  şcolar 1959 – 1960, când îşi schimbă denumirea în  Şcoala de 4 ani Mixtă Nr.7. 

În anul  şcolar 1965 – 1966 aceasta  şcoală se mută în localul nou din strada 1 Mai, nr. 4, actuala clădire, şi se transformă în “şcoala cu clasele I – VIII Nr. 7”. Noul local a fost executat în perioada 3 mai – 25 decembrie 1965 şi a fost inaugurat pe 15 septembrie 1965. 

În cei 40 de ani de activitate,  şcoala a funcţionat cu un număr de 16 clase I – VIII, iar în perioada 1994 – 2003 a funcţionat  şi cu 28 de clase, o parte din ele fiind clase ale învăţământului de ucenici. 

În cei 50 de ani de existenţă ai  şcolii, instrucţia  şi educaţia elevilor a fost asigurată de peste 450 de învăţători, profesori, ingineri, maiştri – instructori. Datorită muncii neobosite a managerilor  şi a colectivelor de cadre didactice  şcoala a fost menţinută într-o perfectă stare de curăţenie cu asigurarea unui ambient al sălilor de curs, pavoazarea cu materiale destinate sălilor: cabinete  şcolare multifuncţionale, holuri, sala de sport, reuşind să situeze  şcoala noastră printre cele mai frumoase  şcoli din Bârlad. 

Începând cu anul  şcolar 1992 – 1993,  şcoala noastra a format 12 serii de absolvenţi de învăţământ

de ucenici în meseriile: cofetar-cocător, brutar, bucătar, ospătar, carmanger, vânzător, tâmplar, parchetar, depanator auto, electrician auto, lăcătuş  A.MC., presator mase plastice, absolvenţi pe care îi regăsim în sistemul de prestări servicii din municipiul Bârlad  şi din ţară.

Aşezarea  şcolii în zona “Deal” a oraşului, zonă formată din case ne dezavantajează privind numărul copiilor  şcolarizaţi.  

Din 17 august 2002,  şcoala a luat numele “Căpitan Grigore Ignat”, ca un omagiu adus eroului naţional din Primul Război Mondial.

   Grigore Ignat s-a născut în Bârlad la 2 august 1889, ca fiu al sergentului Enache Ignat care, ca răsplata pentru comportarea sa vitejească în razboiul pentru Independenţă (1877 – 1878), fusese avansat la gradul de sublocotenent. 

După terminarea cursurilor şcolii primare urmează pe cele ale Liceului „Codreanu” din Bârlad, pe care le absolvă în 1908, la secţia clasică, având coleg de clasă pe viitorul savant fizician  Ştefan Procopiu.  

La 1 septembrie 1908, în urma examenului de admitere devine elev al anului I al  Şcolii Militare de ofiţeri de infanterie din Bucureşti, dând dovadă de seriozitate, inteligenţă, demnitate, cinste, munca şi personalitate bine conturată, brav, viteaz  şi cu mult spirit de iniţiativă. În anul al II-lea de studiu este avansat în mod excepţional la 10 februarie 1910, la gradul de elev sergent. 

Dupa absolvirea  Şcolii de ofiţeri, la 1 iulie 1910 este avansat la gradul de sublocotenent şi repartizat la Regimentul 12 „Cantemir” din Bârlad. În 1912 este mutat în interes de serviciu la Regimentul nr. 38 „Negru Voda”.

La începutul anului 1913 este trimis la  Şcoala specială de infanterie din Bucureşti, unde este avansat la gradul de locotenent. Dupa absolvirea acestei şcoli este repartizat la Regimentul nr. 77 infanterie Bucureşti, la  Şcoala de trageri a infanteriei, cursul de mitralieri şi Regimentul 51 infanterie (în 1916). Regimentele 51 infanterie  şi 52 infanterie din judetul Tutova erau încadrate în Divizia a V-a infanterie, care era planificată să lupte pe frontul din Transilvania, dar care au luptat pe frontul din Dobrogea. Cele două regimente se contopesc într-un singur regiment din care facea parte  şi Grigore Ignat, avansat la 1 noiembrie 1916 la gradul de căpitan.

 

Galerie foto

Excursie in cadrul proiectului Comenius excursie Piatra Neamt Excursie la Piatra Neamt aceasta poza arata indemanarea elevilor aceasta poza arata indemanarea elevilor aceasta poza arata indemanarea elevilor aceasta poza arata indemanarea elevilor aceasta poza arata indemanarea elevilor aceasta poza arata indemanarea elevilor aceasta poza arata indemanarea elevilor Aceasta poza arata indemanarea elevilor Aceasta poza reprezinta implicarea elevilor in diferite activitati Aceasta poza reprezinta implicarea elevilor in diferite activitati Aceasta poza reprezinta implicarea elevilor in diferite activitati Aceasta poza reprezinta implicarea elevilor in diferite activitati Aceasta poza reprezinta implicarea elevilor in diferite activitati Aceasta poza reprezinta implicarea elevilor in diferite activitati Aceasta poza reprezinta implicarea elevilor in diferite activitati Aceasta poza reprezinta implicarea elevilor in diferite activitati Aceasta poza reprezinta implicarea elevilor in diferite activitati Aceasta poza reprezinta implicarea elevilor in diferite activitati Aceasta poza reprezinta implicarea elevilor in diferite activitati Aceasta poza reprezinta implicarea elevilor in diferite activitati aceasta poza arata indemanarea elevilor aceasta poza arata indemanarea elevilor aceasta poza arata indemanarea elevilor aceasta poza arata indemanarea elevilor