Scoala Gimnaziala Pietroasele
Pietroasele, Buzau

Prezentare

Şcoala gimnazială Pietroaselea este situată în comună Pietroasele, judeţul Buzău . Comuna se află pe versantul sudic al dealului Istriţa, care reprezintă punctul de maximă altitudine al comunei (749 m). Principalele sate se află pe versantul acestui deal, în timp ce o prelungire a comunei formată din terenuri agricole se extinde spre sud, în câmpia piemontană de la poalele Istriţei.

Satul de reşedinţă a comunei este Pietroasele şi este situat în partea vestică a comunei. El este străbătut de drumul judeţean 205 (VerneştiFinţești), parte a vechiului drum principal ce lega Buzăul de Ploieşti. Pietroasa Mică se află puţin mai sus de reşedinţă, pe o terasă; satele Dara şi Câlţeşti se află foarte aproape unul de altul, pe o vale aflată puţin la nord-est de Pietroasele. Şarânga şi Clondiru de Sus se află la sud de drumul judeţean, într-o zonă mai joasă din partea estică a comunei.

Aşa cum se arată mai sus, principala axă de transport a comunei este DJ205, care porneşte din DN10 la Verneşti, trece prin Merei, Pietroasele, Năeni şi se termină la Finţeşti în alte drumuri care îl leagă de localităţi din judeţul Prahova. În centrul localităţii Pietroasele, DJ205 se intersectează cu DJ203C care leagă Pietroasele de DN1B (Şoseaua principală dintre Ploieşti şi Buzău) şi mai departe de alte sate din zona sud-vestică de câmpie a judeţului, terminându-se în DN2 la Mihăileşti. În total, teritoriul comunei este străbătut de 7 km de drum judeţean. Prin sudul comunei trece şi calea ferată Ploieşti–Buzău,  care este deservită de halta Pietroasele.

Şcoala Gimnaziala Pietroasele are arondate urmatoarele structuri:

GRADINITA CU PROGRAM NORMAL PIETROASELE

GRĂDINIŢA CU PROGRAM NORMAL ŞARÂNGA