Scoala Gimnaziala Sirbi
Sirbi, Bihor

Prezentare

Scoala noastra este o institutie cheie in cadrul comunitatii prin rolul esential pe care il are in pregatirea tinerei generatii, rol ce vizeaza formarea unor cetateni responsabili, capabili sa se integreze in societate. Comuna Sirbi,  aflata la o distanta de 35  Km de municipiul Oradea are in subordine 5 sate.
Scoala Gimnaziala Nr.1 Sirbi are urmatoarele structuri :

-GPN NR. 1 Sirbi , 2 educatoare  calificate titulare 42 copii ;

-GPN NR. 2 Burzuc  , 1 educatoare  calificata suplinitaore 12 copii ;

-Scoala Gimnaziala Nr.2 Burzuc, local independent, 2 invatatori, calificati  si titulari.
-        Compusa din parter si 1 etaj dispune de spatiu suficient pentru a face posibil demersul educational: 9 sali de clasa, un laborator de stiinte, biblioteca, sala de sport, secretariat, biroul directorului, cancelarie .     
Cursurile se desfasoara intr-un singur schimbur

In fata scolii este amenajat un parc, imprejmuit cu un gard viu si intretinut permanent prin activitati specifice de catre elevi si cadrele didactice. Astfel elevii sunt implicati in activitati ecologice de pastrare a unui mediu inconjurator curat si sanatos. Scoala mai dispune de un teren de sport sintetic amenajat pentru fotbal si baschet.
Institutia noastra beneficiaza de o incadrare foarte buna, majoritatea cadrelor didactice fiind titulare cu continuitate la catedra, bine pregatite din punct de vedere profesional.
In cadrul comunitatii locale, importanta ce i se acorda scolii se reflecta in colaborarea activa si dinamica a profesorilor cu parintii si cu celelalte institutii care isi desfasoara activitatea pe raza comunei, in acest sens exista parteneriate incheiate cu Comitetul de parinti, cu Primaria si Consiliul Local,  cu dispensarul medical, cu Postul de politie.