Scoala de Arte si Meserii Murighiol
Murighiol, Tulcea

Prezentare

MOTTO

"NU E DESTUL SĂ ŞTII,

TREBUIE SĂ ŞI APLICI;

NU E DESTUL SĂ VREI,

TREBUIE SĂ ŞI FACI."

                   J.W. GOETHE

 

VIZIUNEA ŞCOLI

O şcoală în slujba comunităţii cu  elevi pregătiţi pentru viaţă şi care să facă faţă schimbărilor.

MISIUNEA ŞCOLII

"Prin şcoală descoperi cine eşti şi-ţi faci viitorul!

Şcoala noastră îl ajută pe elev să-şi găsească propriul loc printre oameni, locul în natură , să nu-şi uite tradiţiile şi să-şi facă viitorul. Scopul nostru este: un loc pentru fiecare şi fiecare la locul lui!"   

PREZENTARE

Comuna Murighiol este situată în partea de  Nord-Est a Judeţului Tulcea. Zona reprezintă un mare interes turistic fiind situată în Delta Dunării ,dar şi interes istoric- la 3 Km  de satul Murighiol se află cetatea « Halmyris » unde s-au descoperit rămăşiţele celor dintâi martiri creştini de pe teritoriul Romaniei şi unde a început construcţia unei foarte mari mănăstiri.

          Clădirea Şcolii cu clasele I-VIII Murighiol a fost construită în anul 1951 din cărămidă şi acoperită cu tablă; suprafaţă construită 964 mp; teren aferent 4916 mp, iar Grădiniţa Murighiol în anul 1961 (construită din cărămidă ;acoperită cu tablă; suprafaţă construită 64 mp). În anul 2006 au fost construite 2 vestiare cu o suprafaţă de 52 mp şi două terenuri de sport, iar în perioada februarie 2008 – aprilie 2009 clădirea Şcolii cu clasele I-VIII Murighiol a fost reabilitată (s-a înlocuit pardoseala sălilor de clase cu parchet ; a fost înlocuită tabla acoperişului;s-a tras apă potabilă în incinta şcolii etc. ) 

          Şcoala cu clasele I-VIII Murighiol are subordonate patru şcoli: Şcoala cu clasele I-IV Plopu, Şcoala cu clasele I-IV Sarinasuf, Şcoala cu clasele I-IV Dunavăţu de Sus şi Şcoala cu clasele I-IV Dunavăţu de Jos.

          Începând cu anul şcolar 2007-2008 elevii de gimnaziu de la Dunavatu de Jos au fost aduşi să înveţe la Murighiol, motivul fiind scaderea populatiei şcolare din acest sat şi intrarea claselor în simultan.

          Elevii de gimnaziu din Colina, Sarinasuf, Plopu, Dunavăţu de Sus şi Dunavăţu de Jos sunt transportaţi zilnic la Şcoala cu clasele I-VIII Murighiol cu microbusul şcolar. Procentul de elevi navetişti la Scoala Murighiol este de 61,70% din elevii de gimnaziu.

          Şcoala cu clasele I-VIII Murighiol are un total de 10 săli de clasă ; un laborator AEL; 1 Centru de documnetare şi informare; 2 săli de grădiniţă; 1 cabinet psiholog; 1 cabinet director; 1Secretariat.

Galerie foto

EXCURSIE 2010 - BUSCUREŞTI EXCURSII 2010 MOMENT ARTISTIC PROGRAM ARTISTIC SALĂ DE CLASĂ LABORATOR AEL CENTRUL DE DOCUMENTARE ŞI INFORMARE ŞCOALA MURIGHIOL - HOL ETAJ