SCOALA GIMNAZIALA "BEN CORLACIU" GROSII TIBLESULUI
Grosii Tiblesului, Maramures

Prezentare

O ŞCOALĂ BUNĂ ÎNALŢĂ UN NEAM!

Ne propunem să devenim una din şcolile de prestigiu apreciată de către elevi, părinţi şi comunitatea locală pentru eficienţa activităţii instructiv-educative, asigurarea condiţiilor materiale necesare unui învăţământ de calitate, asigurarea egalităţii şanselor tuturor elevilor, pentru  rezultate deosebite în activitatea de performanţă şi pentru ancorarea şcolii în comunitatea locală şi europeană.

Primele inceputuri cunoscute in documente ale invatamantului in Grosii Tiblesului se inscriu in cadrul celui confesional.Desi mai vechi,nu posedam date certe decat incepand cu anul 1898,cand se vorbeste despre o astfel de scoala romano-catolica,cu limba de predare maghiara.

La numai 2 ani, in paralel,isi desfasura activitatea si scoala confesionala greco-catolica romana care cuprindea majoritatea copiilor romani.Numarul copiilor ce frecventau scoala nu depasea pe cel de 30-40.

Un impuls novator se da invatamantului in localitatea Grosii Tiblesului dupa actul unirii de la 1 Decembrie 1918.Pana in anul 1925 scoala din Grosii Tiblesului functiona cu cate 2 clase simultane.Scoala functiona in casa parohiala,o alta sala fiind inchiriata de la diferiti cetateni;.in localul fostei scoli ,in toate salile functioneaza in prezent gradinita de copii.

Avand in vedere numarul mare de elevi,se trece,incepand cu anul 1929 la invatamantul de 7 clase,desi numarul cadrelor didactice ramane acelasi.

Din anul 1963 invatamantul elementar,apoi general este de 8 clase care se mentine  si in prezent,numarul elevilor crescand la peste 300,ca in anul 1977 sa fie de 384 elevi ,la care se adauga cei 43 elevi de la scoala Greble.

In anul 1960 s-a inceput constructia noului local de scoala cu 5 sali de clasa,predandu-se alternativ la clasele mari inainte de masa si la clasele I-IV dupa masa.In anul 1977  s-a mai atasata acestui local inca 4 sali de clasa, pentru a face fata numarului mereu crescand de elevi.

In anul 2008 scoala din centru a fost daramata si s-a inceput constructia unei scoli noi care s-a finalizat in anul 2009. Inaugurarea scolii a avut loc in 30.08.2009 ,zi in care se sarbatoreste si Hramul bisericii din localitate,in prezenta prefectului judetului Maramures,Sandu Pocol,a inspectorului general al  ISJ  Maramures,Mariana Pop,a presedintelui Consiliului Judetean Maramures,Mircea Man ,a primarului localitatii,Nicolaie Burzo ,a preotului paroh Ropan-Lungu Ioan ,a directorului scolii si a altor invitati. Aceasta are 6 sali de clasa,un laborator de informatica dotat cu 10 calculatoare legate la internet, o biblioteca cu peste 5000 de volume,sala profesorala,directiune, secretariat si grupuri sanitare moderne.

In prezent procesul de invatamant se desfasoara in 3 locatii:G.P.N.,Scoala cu cls.I-IV –Greble si Scoala  Gimnaziala centru.

Şcoala  Gimnazială Groşii Ţibleşului este ancorată în procesul Reformei Învăţământului Preuniversitar fiind o unitate şcolară  cu personalitate juridică, având un număr de 12  clase.Existenţa celor 3 locaţii ne   permite funcţionarea într-un schimb.

Definim ca esenţială strategia competitivă, ţintind să obţinem o poziţie cât mai bună pe piaţa furnizorilor de servicii educaţionale. Demersurile şi programele implementate la nivelul elevilor şi al dascălilor tind către o politică coerentă si comprehensivă de asigurare a calitaţii în educaţie.