Scoala Gimnaziala Capsuna
Capsuna, Dambovita

Prezentare

ŞCOALA GIMNAZIALĂ CĂPŞUNA s-a înfiinţat în anul 1953 , iar Şcoala GHERGHIŢEŞTI (structură arondată)  în anul 1970. Până în anul 1953, cursurile s-au desfăşurat în vechea  şcoală amenajată din iniţiativa învăţătorului STAICU VASILE pe terenul acestuia în satul CĂPŞUNA.

Din anul 1954, cursurile s-au desfăşurat în actualul  local la Căpşuna, având  grupă de grădiniţă, clase primare şi ciclu gimnazial.

Şcoala este situată in sud-vestul judeţului  Dâmboviţa la 100 m de drumul judeţean 702 E, la 10 km de oraşul Găeşti şi 25 km de municipiul Târgovişte. Localitatea prezintă un nivel slab de dezvoltare economică si socială, principala ocupaţie a locuitorilor fiind agricultura. Localitatea are o suprafaţă de 52,5 km2, are un aspect vălurit (dealuri 220-240 m) la contactul platformei Cândeşti cu Câmpia înaltă a Găestiului şi Valea Dâmboviţei. Clădirea Şcolii Căpşuna dispune de 5 săli de clasă, un laborator de informatică, 1 birou pentru secretariat/contabilitate/director, 1 sală de sport, toalete interioare şi 1 cameră pentru centrală. Curtea şcolii este organizată cu spaţii de joacă şi teren de sport.

Şcoala Primară Gherghiţeşti are 4 săli de clasă, toalete interioare, 2 cancelarii. Curtea şcolii este organizată cu spaţii de joacă şi teren de sport.

Fiecare din cele 3 grădiniţe:  Mislea, Căpșuna şi Gherghiţeşti dispun de câte o sală de grupă pentru grădiniţă cu dotări interioare şi curte organizată cu spaţii de joacă pentru copii.

În aceste spaţii învaţă anual aproximativ 190 elevi şi 50 preşcolari, de a căror pregătire se ocupă 21 cadre didactice.