Scoala Gimnaziala I.A. Bassarabescu, Ploiesti, PH
Ploiesti, Prahova

Prezentare

Este o şcoală tânarǎ care a împlinit 12 ani de la înfiinţare în 2008.

Este ultima construcţie şcolară gimnazială care s-a realizat după 1990 în Ploieşti. Începută înainte de 1990 şi finalizată în 1996.

Şcoala este situată în cartierul 9 Mai al Municipiului Ploieşti, în zona Gării de Vest, vis-a-vis de Spitalul CFR, pe Aleea Strunga nr.2. Ea deserveşte o comunitate eterogenă profesional, aproximativ 600 de familii, majoritatea lor având pregatire medie, de rit ortodox.

A luat fiinţă în 1996, din necesitatea de a împărţi populaţia şcolară a cartierului între Şcoala nr. 20, şi noua instituţie şcolară.

Construirea în ultimele decenii a secolului XX, a blocurilor, în locul caselor rase de lama buldozerelor, a schimbat aspectul patriarhal al cartierului şi a determinat o adevarată explozie demografică în rândul populaţiei şcolare. Timp de 13 ani, între 1983-1984 şi 1995-1996, Şcoala nr. 20 a fost nevoită să lucreze în 3 schimburi, de la orele 7.00  la 20.00  pentru a putea şcolariza elevii cartierului.

Şcoala I. A. Bassarabescu – este o construcţie care are 15 săli de clasă, dispuse pe trei nivele (parter şi două etaje) – unele transformate în cabinete: de Limba Română („Personalităţile culturii prahovene “); cabinet de Limbă şi Civilizaţie Franceză (“Prietenii civilizaţiei franceze “); cabinet de Istorie , de Geografie, de Matematică si de Educaţie tehnologică – realizate prin autodotare. Şcoala mai are trei laboratoare: de Chimie , Fizică, Biologie; un cabinet de Informatică cu 20 de calculatoare; o bibliotecă cu peste 5 mii de volume ; un cabinet medical – încadrat cu un doctor şi o asistentă ; secretariat, oficiu, un atelier mecanic şi o sală modernă de sport cu două vestiare, cu grupuri sanitare şi un teren de sport amenajat în curtea şcolii.

https://drive.google.com/file/d/1OG90EazjpYyiTsKOAddeTQiQw-nTujk4/view?usp=sharing