Scoala gimnaziala "Ion Preotu" Troianul
Troianul, Teleorman

Prezentare

edu.ro

Inscrierea in invatamantul primar 2013 Imagine scoala


Şcoala are o succesiune nobilă şi ea face parte integrantă din comunitate. Către şcoală îşi îndreaptă ochii toţi locuitorii comunei şi de rezultatele şcolii se bucură părinţii şi copiii care, la rândul lor ajung părinţi şi totul se reia.

Important este ca această permanenţă să se îmbunătăţească, să se modernizeze şi să răspundă conversiei sociale.

Şcoala Troianul reprezintă o organizaţie care are ca prioritate valorificarea personalităţii elevului în cadrul unui proces de instruire conceput ca activitate de predare-învăţare, dar şi educarea elevilor prin activităţi extraşcolare şi parteneriate cu comunitatea locală.

Dinamica modificărilor şi flexibilitatea cu care şcoala trebuie să se adapteze este o preocupare permanentă a cadrelor didactice. Şcoala trebuie să fie vie, activă şi de aceea se impune un nou plan de dezvoltare şcolară la noi, în com. Troianul, tocmai pentru a realiza permanenta misiune nobilă a şcolii.

Şcoala din comuna noastră are o frumoasă tradiţie. Dorinţa oamenilor de a şti să scrie, să citească şi să socotească se pierde în negura timpului în comuna noastră. Oficial, primul local destinat exclusiv şcolii a purtat numele poetului Vasile Alecsandri,cel care a trecut prin zonă în timpul războiului de independenţă, local situat între Primărie şi şoseaua Roşiorii de Vede – Furculeşti.

Primele învăţături au fost transmise de învăţătorul Ghiţă Popa Toma care slujea şi la biserică. Dar, cu timpul, sporind numărul locuitorilor satului şi crescând interesul pentru ştiinţa de carte, localul construit în 1890 nu mai făcea faţă numărului de elevi, aşa că în 1924 ia fiinţă o a doua şcoală primară, zisă şcoala nr. 2, care a funcţionat într-o casă cumpărată de la Iancu Girescu, fostul şef de gară CFR Troianul; în 1934 ia fiinţă o nouă şcoală la Dulceni, iar

în 1949 cea de-a patra şcoală, la Vatra. În perioada 1960 şi 1981 a funcţionat o şcoală frumoasă şi la IAS Troianul, la dublu simultan ,pentru copiii salariaţilor stabiliţi în colonia de lângă gară. La început, şcolile din Dulceni şi Vatra au funcţionat în case ţărăneşti.

Din anul 1958/1959 devin obligatorii 7 clase şi, cu aportul sătenilor, s-a construit o şcoală cu 4 săli de clasă, dar generalizarea învăţământului la 8 clase a dus la necesitatea de a avea un spaţiu corespunzător.

Astfel, prin contribuţia cetăţenilor s-a construit între 1963-1965 un local de şcoală modern, alcătuit din 8 săli de clasă şi un laborator de fizică, patru din sălile de clasă devin cabinete de limba şi literatura română, matematică, biologie şi istorie-geografie, localul având şi cancelarie şi secretariat.

Şcoala noastră tinde să dobândească o nouă poziţie ca urmare a implementării programului AEL, a cuprinderii în CDS a orelor de PMC la toate clasele, a parteneriateler cu instituţiile locale sau cu alte şcoli.

Galerie foto

FELICITARI SI MARTISOARE FELICITARI SI MARTISOARE FELICITARI MARTISOARE IN PERIOADA 25- 1 MARTIE 2013 ELEVII CLASEI A VII -A AU CONFECTIONAT MARTISOARE SUB INDRUMAREA DOMNULUI PROFESOR DUTAN GHEORGHE SI A DOAMNEI DIRECTOARE CALIN IONELA