Scoala Gimnaziala ,,Mihai Viteazul"
Galati, Galati

Prezentare

Şcoala Gimnazială “Mihai Viteazul” din Galaţi este situată în Cartierul Aeroport, Micro 39B, str.Traian Vuia , Nr. 22.

A fost construită între anii 1975-1977. Incepand cu anul 2001 si pana in 2004 s-a construit cladirea salii de sport. Din construcţie, şcoala are un număr de 16 săli de clasă, 2 laboratoare, sală de sport, terenuri sportive şi spaţii verzi, la care s-au adăugat până în prezent un laborator de informatică/ AEL, o sală de festivităţi/curtea interioara, o sala multimedia. Biblioteca a funcţionat încă de la înfiinţarea şcolii, îmbogăţindu-şi permanent fondul de carte. Din anul 2008 biblioteca a devenit Centru de Documentare şi Informare cu toate facilităţile pe care le implică: conectare la internet, ecran cu videoproiector, calculator, aparatura audio-video, pentru buna funcţionare în folosul şcolii şi al comunităţii locale.

Stilul arhitectonic al clădirii

Clãdirea scolii este impunatoare, masiva, asezata intr-o zona cu blocuri de locuinte, in vecinatatea Bisericii “Sf. Dumitru”. Avand in vedere vechimea si stilul constructiilor invecinate, cladirea scolii se incadreaza in arhitectura cartierului (cartier construit in perioada comunista).

Clãdirea este ceea ce se poate numi o şcoalã clasica, masiva, cu holuri largi si spatii scolare generoase. Este o cladire relativ noua, dar care prin stil si asezare arata exact ca o scoala traditionala fara elemente de modernitate.