Scoala Gimnaziala Mogos
Mogos, Alba

Prezentare

 

          Comuna Mogoş este integrată în judeţul Alba, fiind aşezată în sud – estul Munţilor Apuseni, în bazinul superior al Văii Geoagiului care se varsă în Mureş lângă oraşul Teiuş, de-a lungul căreia se întinde o depresiune ce compartimentează Munţii Trascăului în două culmi paralele.      În această depresiune pe cursul văii sus amintite este aşezată localitatea Mogoş, având o lungime, pe cursul văii, de aproximativ 20 km de la culmile Vârfului Poieniţa – 1437,6 m – şi până la Cheile Râmeţului.Localitatea are o altitudine medie de 734 m, fiind considerată în baza acestei altitudini, ca o arie depresionară intramontană înaltă.

            Localitatea Mogoş este situată la o distanţă de 55 km faţă de municipiul Alba Iulia pe Drumul judeţean Mogoş – Întregalde – Galda de Jos, sau la 78 km pe drumul judeţean Bucium – Abrud – Zlatna . Cel mai apropiat oraş este oraşul Abrud aflat la o distanţa de 27 km.Comuna are o suprafaţă de aproximativ 81 km2 şi este compusă din 21 de sate aflate la o distanţă de centrul administrativ al comunei, unde se află şi Şcoala cu clasele I-VIII, de la 2 km până la 16 km. Satele sunt risipite fie pe văile afluenţilor Văii Mogoşului fie pe culmile unor dealuri.

          În acest cadru natural, de o frumuseţe aparte, dar şi foarte izolat de celelalte comune ale judeţului, se află situată şcoala noastră. Înfiinţată în anul 1885, şcoala a funcţionat în diferite clădiri. În anul 1978 a fost dată în folosinţă actuala clădire a şcolii.

 

Galerie foto

Și micii grădinari sărbătoresc 100 de ani de la Marea Unire Și școala nostră a desfășurat activități dedicate Centenarului Unirii.
            La mulți ani, România! Clasa a V-a și clasa a VII-a Început de an școlar - început de drum Început de an școlar - început de drum Pregatiti de spectacol Sărbătoare la Grădiniță Activitati extrașcolare Sala de clasa Materiale facute de elevi Clasa pregatitoare Clasa pregatitoare