Scoala Gimnaziala Negreni
Negreni, Gorj

Prezentare

BINE AȚI VENIT


Motto:,,Nu e destul să știi, trebuie să și aplici, nu e destul să vrei, trebuie să și faci" J.W.Goethe

VIZIUNEA SCOLII:

Școala noastră pune in centrul atenției sale persoana umană, respectiv elevul, ca ființă originală, unică, accentuând ideea că în fiecare societate există persoane diferite, grupuri diferite cu motivații ,rațiuni și puncte de vedere diferite.Oferim oportunitatea deschiderii spre situații stimulative , flexibile și variate din punct de vedre al perspectivelor de învățare.

MISIUNEA ȘCOLII

Școala Gimnazială Negreni își asuma misiunea de a cultiva copiilor entuziasmul de a învăța și de competiție , dorința de afirmare , de cunoaștere și principialitatea.Prin activitatea pe care o desfășuram , școala îmbrățișează diversitatea și multiculturalitatea , servește și promovează comunitatea locală, respectă partenerii sociali și perpetuează , prin educație , valori ca toleranța , respectul , aplecarea spre nevoile semenilor.Școala Gimnazială Negreni promovează atât la învățământul primar cât și la cel gimnazial cultura dezvoltării personale , fizice și morale, cultura atitudinii proactive și participative, cultura integrării în diversitate , a egalității șanselor și a globalizării , în condiții de respect al identității . Școala noastră acceptă rolul de inițiator , susținător și catalizator al comunității, de continuator al tradițiilor și în același timp de promotor al schimbărilor.

ISTORICUL ȘCOLII

Şcoala noastră a fost înființată în 1897.

În comuna Licurici, prima scoală  despre care exista marturii, este atestata in anul 1843, in Frumusei, iar ca invatator a fost numit Petre Negoita (mai tarziu a indeplinit functia de subrevizor al Plasei Jiu).Între anii 1840- 1850 , in Licuriciul de Jos s-a pus la dispozitie un local de barne pentru folosul invatamantului .De instruirea copiilor se ocupa tanarul Mihai Broscaru , care nu avea studii , dar stia sa scrie sis a citeasca.

Parasind satul in favoarea Seminarului Ramnicu Valcea , scoala a continuat cu dascalii Marinica Spataru si Constantin Frumusanu.

In anul 1892 scoala s-a mutat intr-o casa particulara , avand invatator pe Panoiu Grigore.

Dupa cinci ani s-a construit o scoala destinata procesului de invatamant.

Pana in 1912 s-au perindat pe postul de invatator Mihail Balaceanu, Ion Zanfirescu , Gheorghe Dumitrescu , Victor Cartianu Davitoiu , Ilie Dobrescu, Atanasie Popescu si altii.

Din anul 1912 intra in invatamant Vasile si Gheorghe Dogaru care iau initiativa   construirii unui nou local , cu trei clase , corridor si cancelarie.

In anul 1955 s-a infiintat prima scoala cu durata de 7 ani.

Putem afirma ca in comuna Licurici s-au consumat peste 100 de ani de lumina in folosul copiilor de pe aceste meleaguri.

Cu un corp profesoral bine pregătit, Şcoala Gimnaziala Negreni a reuşit de-a lungul anilor să dea promoţii de elevii a căror carieră face cinste şcolii în care s-au format. Chiar dacă în prezent şcoala este în proces de înnoire în ceea ce priveşte încadrarea personalului didactic, ea continuă pe aceeaşi linie a profesionalismului în muncă şi a dăruirii faţă de generaţiile de elevi care îi calcă pragul.

Incepand din anul scolar 2002-2003 scoala are ca structuri

  1. Scoala Gimnaziala Negreni
  2. Scoala Gimnaziala Nr.1 Totea
  3. Scoala Primara Licurici
  4. Grădiniţa Licurici,
  5. Grădinița Negreni

Galerie foto

Prezentare scoala Prezentare scoala Prezentare scoala Prezentare scoala poze poze poze poze poze poze Prezentare scoala Prezentare scoala Prezentare scoala Prezentare scoala