Scoala Gimnaziala nr 10, Galati
Galati, Galati

Prezentare

Misiunea Scolii

Misiunea şcolii este asigurarea caracterului funcţional al procesului de învăţământ prin desăvârşirea artei de a educa, astfel încât educaţia să inducă autoeducaţia, iar elevul de azi să devină omul de mâine, garanţie solidă a viitorului unei societăţi care are nevoie de el.

Declaratia de intentie

Scoala trebuie sa devina eficienta pentru fiecare elev, astfel incat sa asigure promovarea egalitatii sanselor sa ne formam ca personalitai deschise, autonome, pentru a ne putea adapta la schimbarile de tip inovator.

Obiectivele Scolii

  • pregătirea unei generaţii de tineri capabili să facă faţă marilor schimbări din societatea noastră;
  • dezvoltarea capacităţii de a comunica, de a gândi independent, de a lua decizii;
  • formarea orizontului de cultură generală;
  • formarea deprinderii de utilizare a calculatorului;
  • dobândirea încrederii în sine, prin construirea unei imagini pozitive asupra reuşitei personale;
  • dezvoltarea unor deprinderi de muncă intelectuală, individuală şi în echipă;
  • însuşirea temeinică a limbilor engleză şi franceză;
  • pregătirea pentru competiţiile şi examenele pe care elevii le vor susţine.

Scurt istoric

Fondata din anul 1934 cu denumirea de Scoala Nr.13 Mixta, a funcionat pe teritoriul actual al Colegiului National Traian Vuia. Prima semnatura  in Cartea Scolii apare in anul 1959 - director, profesor Diamant Ionel. Dupa 1950 s-au renumerotat scolile din oras si a devenit Scoala Mixta Nr. 10 Galati.
Actualul local a fost construit in anul 1967 corpul A, respectiv 1972 corpul B.Dupa 1995, Scoala este botezata  cu numele filozofului Petre Tutea. Scoala Gimnaziala Numarul 10 Petre Tutea este amplasata in partea de vest a municipiului Galati, intre cartierul Tiglina III  si cartierul Siderurgistilor Vest, pe strada Lebedei, numarul 4, in apropierea complexului comercial Siretul. Incepand cu anul scolar 2005-2006, in incinta scolii functioneaza si Gradinita cu sase grupe, in trei sali de clasa.