Scoala Gimnaziala Nr.16 Oradea
Oradea, Bihor

Prezentare

Şcoala Gimnazială Nr. 16 Oradea, situată în cartierul Rogerius, are înmatriculaţi peste 1000 de elevi anual şi este în permanentă competiţie cu alte două instituţii situate în cartier (o şcoală generală şi un liceu teoretic care are şi clase V-VIII). Peste 90% din personalul didactic este titular, având gradele didactice II şi I. Cadrele didactice sunt implicate în activităţi extra-curriculare şi extra-şcolare care atrag un număr mai mare de elevi de pe niveluri diferite.

Dezvoltarea masivă a părţii nord-vestice a cartierului Rogerius la începutul anilor ‘70, a dus la creşterea spectaculoasă a populaţiei şcolare. În acest context, la 4 septembrie 1973 s-a terminat construcţia primului corp de clădire, dându-se în folosinţă Şcoala generală nr. 16, cu 33 de spaţii pentru clase, laboratoare, cabinete, bibliotecă, ateliere, sală profesorală, sală de sport cu vestiar, cabinete metodice, cabinete medicale şi birouri administrative.

Activitatea şcolară a început la 15 septembrie 1973 cu 16 clase de elevi (câte două rânduri pentru fiecare clasă I-VIII). Între anii 1982-1987 şcoala a cunoscut o dezvoltare deosebita, atât ca număr de elevi şi personal didactic, cât şi mai ales ca baza didactico – materială, ajungând ca în 3 ani sa fie cea mai mare şcoală generală din judeţ din punctul de vedere al efectivului de elevi. În acest interval de 4 ani au fost înfiinţate, amenajate şi dotate cu aparatură, instalaţii şi materiale didactice, în buna parte confecţionate în atelierele şcolare proprii şi cu resurse materiale proprii, un număr de 8 cabinete şi laboratoare şcolare, iar cele 4 ateliere şcolare existente au fost şi ele modernizate.

În prezent şcoala dispune de cabinete şi laboratoare: de literatură română, de matematică, de istorie, de geografie, de limbi moderne şi muzică, de fizică, de biologie, de chimie, de informatica şi calculatoare, de o sală de sport cu vestiare şi duşuri, de 3 terenuri sportive.

Galerie foto

Deschiderea anului școlar. Deschiderea anului școlar. Peste 1000 de elevi ai Școlii Gimnaziale NR.16 Oradea, alături de părinți și frați au participat la festivitatea de deschidere a noului an școlar.