Scoala Gimnaziala Pesceana
Pesceana, Valcea

Prezentare

Așezare geografică

Comuna Pesceana este situată în partea central-vestică a judeţului Vâlcea, la 27 km de Drăgăşani, la 19 km de gara Băbeni şi 38 km de Râmnicu Vâlcea. Satele comunei sunt: Lupoaia, Ursoaia, Roeşti, Pesceana, Cermegeşti, Negraia. Se învecinează cu comunele Şirineasa şi Popeşti (nord-nord-est), Scundu (est), Glăvile (sud), Lădeşti (sud-sud-vest), Roeşti (vest-nord-vest).

LOCALIZARE

Școala Gimnazială Pesceana este situată în centrul localității, în apropierea Primăriei, Oficiului Poștal și Bibliotecii Comunale, Cabinetului Medical, Farmaciei și Postului de Poliție.

Unităţile de învăţământ de pe raza comunei Pesceana sunt distribuite astfel:

-        Şcoala Gimnazială Pesceana – şcoală cu personalitate juridică;

-        Grădiniţa cu program normal Pesceana – structură arondată;

Şcoala Gimnazială Pesceana și Grădiniţa cu program normal Pesceana – structură arondată funcţionează în localul din satul Pesceana, comuna Pesceana. În perioada anilor 1973-1980 a fost construit din zid cu parter si etaj cu 10 săli de clasa actualul sediu al Școlii Gimnaziale Pesceana.

Toate spaţiile sunt în întregime destinate preşcolarilor şi elevilor. Atât grădiniţele cât şi şcolile funcţionează într-un singur schimb, începând cu ora 8.00 AM.

Problema deplasării elevilor/preşcolarilor, aflaţi pe o rază de circa 12 km, se realizează cu ajutorul microbuzului şcolar.

 

Galerie foto

La Concursul "Busuioc de Topolog", Nicolae Bălcescu, 2017, Ansamblul Folcloric Pescenița a obținut Premiul I și Marele Trofeu pentru Secțiunea Dans Popular La Concursul "Să ne cunoaștem satul", Lădești 2017, Ansamblul Pescenița a obținut Premiul I